FC Kuressaare (sinises) mullune matš FC Flora vastu.Foto: Robin Roots
Jalgpall
31. mai 2020, 17:18

Levadia tuuseldas neljanda vooru lõpetuseks Paidet

Jalgpalli Eesti meistriliiga neljandas voorus sai tiitlikaitsja Flora 3 : 0 jagu Tallinna Kalevist, Kuressaare alistas 0 : 2 kaotusseisust 3 : 2 Narva Transi, Tammeka tegi 1 : 0 tuule alla Legionile, Nõmme Kalju purustas 6 : 0 Viljandi Tuleviku ning vooru keskses mängus alistas FCI Levadia 4:1 Paide linnameeskonna.

Suurim üllatus leidis aset laupäeval. Narvast Kuressaarde sõitnud Transi jaoks algas matš hästi ja 40. minutiks juhiti Roman Nesterovski ja Sadio Tounkara väravatest 2 : 0. Siis võttis päev aga hoopis teistsuguse pöörde. Kõigepealt tegi kodumeeskonna kasuks skoori Otto-Robert Lipp (42. minut), seejärel Silver Alex Kelder (49) ja lõpuks Joonas Soomre (80).

Flora alistas samal ajal üsna keeruliselt kulgenud kohtumises 3 : 0 Tallinna Kalevi, kaks tabamust kanti Rauno Sappineni nimele, kelle arvel on tänavu juba viis väravat. Lõpuvile eel vormistas lõppskoori Michael Lilander. Kalev lõpetas kohtumise vähemuses, sest 79. minutil teenis Hannes Anier teise kollase kaardi.

Tammeka sai laupäeva õhtul väärt 1 : 0 võidu Legioni üle. Mängu ainsa tabamuse lõi Tauno Tekko penaltist.

Pühapäeval tulid kõigepealt Viljandis väljakule kohalik Tulevik ja Nõmme Kalju. Külalised ei jätnud peremeestele mingit võimalust: Kaspar Paur lõi kolm, Pedro Victor kaks ja Igor Subbotin ühe värava.

Vooru keskses ja ühtlasi viimases matšis kohtusid Tallinna FCI Levadia ja Paide linnameeskond. Kodumeeskond Levadia haaras Robert Kirsi tabamusest eduseisu juba 10. minutil ning kuigi Paidel tekkis avapoolajal ridamisi võimalusi seisu viigistamiseks, siis Levadia puurilukku Artur Kotenkot nad üle mängida ei suutnud.

Kohe teise poolaja alguses duubeldas hoopis Levadia Martin Kase omaväravast eduseisu ning 58. minutil tegi Manucho seisuks juba 3:0.

Kümme minutit enne lõppu realiseeris Siim Luts Paide kasuks määratud penalti ja mängu tekkis veel teatud pinge, kuid viimane sõna jäi ikkagi Levadiale, kui 86. minutil virutas karistuslöögist palli väravanurka Dmitri Kruglov.

Premium liiga mängudega jätkatakse juba eeloleval teisipäeval ja kolmapäeval, kui vastamisi lähevad Tallinna Kalev ja JK Legion, Tartu Tammeka ja FC Kuressaare, Nõmme Kalju ja FCI Levadia, Narva Trans ja Viljandi Tulevik ning Paide linnameeskond ja FC Flora.

Standings provided by SofaScore LiveScore