Janari Jõesaar.Foto: Tiit Tamme
Korvpall
2. juuni 2020, 17:49

Hispaania ajakirjanik: kohaliku kõrgliiga klubi lõi Janari Jõesaarega käed

Eesti korvpallikoondise ääremängija Janari Jõesaare karjäär näib aina tõenäolisemalt jätkuvat Hispaania kõrgliigaklubis Manresa.

Vastavad kõlakad hakkasid Hispaania meedias levima mai lõpus, täna teatas kohalik spordiajakirjanik Oscar Herreros Twitteris, et kaup on koos. "Ääremängija lõi klubiga käed kaheks aastaks," säutsus Herreros, kelle infot levitas ka Manresa raadiojaam.

Klubi ise teatas täna 28aastase ameeriklase Scott Eathertoni palkamisest.

Manresa hoidis enne koroonaviiruse poolt tingitud seisakut Hispaania kõrgliigas 13. kohta. 2018/19 hooaja alguses mängis klubi eest kuus kohtumist Siim-Sander Vene. Ka Janari Jõesaarele pole ACB liiga tundmatu, sest 2019. aastal kuulus ta Tenerifo Iberostari koosseisu, kuid toona eestlase hooaeg ei õnnestunud.

Hispaania spordiajakirjaniku Carlos Garcia sõnul polnud Eesti koondislasel toona võimalustki hästi esineda. „Jõesaar ei kasutanud võimalust terviseprobleemide tõttu. Esimesel treeningul tegi ta haiget varbale, mis piiras teda. Ta ei saanud ligi kolm nädalat harjutada. Lisaks sai ta vigastada hooaja lõpus,“ kirjeldas Garcia.

Ajakirjaniku sõnul näitas Jõesaar väheste minutitega omi oskusi, kuigi pidi mängima tagamängijana. Garcia sõnul sobib 198 cm pikkusele eestlasele paremini väikese äärena pallimine. „Kohaliku mängija oleks ta Hispaaniasse jäänud. Aga ta polnud hiilgav ja toona lepingu pikendamist ei kaalutud,“ nentis Garcia.

Jõesaar mängis tänavu BC Kalev/Cramo meeskonnas ja VTB Ühisliigas 19 kohtumisega kogus ta keskmiselt 11,5 punkti ja võttis 6,4 lauapalli.