Sky Browni kukkumine.Foto: Kuvatõmmis videost
Spordivaria
2. juuni 2020, 16:37

VIDEO | 11aastane rulatalent kukkus treeningul õõvastavalt: „On õnn, et ta ellu jäi.“

11aastane Briti rulatalent Sky Brown kukkus eelmisel nädalal Californias toimunud treeningul nii jõhkralt, et tema isa nentis, et tütre ellu jäämine on õnn.

Allolevast videost on näha, kuidas Brown kaotab mitme meetri kõrgusel õhus jalge alt rula, mis päädib pea ees kõvale pinnasele prantsatamisega. Maandumist video ei näita, kuid isa Stewart kirjeldas seda BBC-le.  

Tokyo olümpiamängudele pürgiv rulataja murdis õnnetuses koljuluu, vasaku käe ja randme. Ta toimetati sündmuskohalt haiglasse helikopteriga, kuid tunneb end nüüd juba paremini ja peaks perekonna sõnul täielikult paranema.

"Kui ta haiglasse jõudis, kartsid kõik tema elu pärast," sõnas isa Stewart. "See oli tema kõige õõvastavam kukkumine. On õnn, et ta ellu jäi. Sky on positiivne ja tugev, tema positiivsus lausa šokeerib haiglatöötajaid."

Brown on rulamaailma üks kuumemaid nimesid, kes võitis mullu Sao Paulos toimunud täiskasvanute MMil pronksmedali. 

Allnähtavas Instagrami videos sõnas Brown, et kavatseb tervenemise järel veel kõvemini pingutada: "Nihutan rulatamise ja surfamisega tüdrukute jaoks piire. Võidan 2021. aastal [olümpia]kulla ja miski ei peata mind."