Andrea Adamo.Foto: Martin Ahven
WRC
2. juuni 2020, 18:27

Hyundai boss selgitas karjääri „ühe lihtsaima otsuse“ tagamaid

Hyundai rallitiimi boss Andrea Adamo nimetas Soome MM-ralliks Ott Tänaku ja Thierry Neuville'i kõrvale kolmandaks sõitjaks iirlase Craig Breeni, mis olevat olnud üks lihtsamaid otsuseid ses ametis. 

Iirlane tegi seal mullu Hyundai roolis debüüdi (7. koht) ja on pärast seda võistelnud veel Walesis ja tänavu Rootsis. 

Adamo sõnas väljaandele DirtFish, et Sebastien Loebi oleks küll põnev näha Soomes kihutamas, kuid üheksakordse maailmameistri aeg planeedi kiireimatel kiiruskatsetel on läbi. 

"Jalgpallitreener ei pea mängijatelt küsima, kas nad tahavad mängida või mitte," arutles Adamo. "Dani [Sordo] pole Soomes kõige tugevam, eelistan kasutada teda muudes kohtades. Craig esines mullu Soomes väga hästi. Usume, et ta suudab ka sel aastal hästi esineda ning Otti ja Thierryd aidata.

Ma ei saa pakkuda Craigile seda, mida ta väärib, aga tahame teda läheduses hoida. Seepärast töötame R5-masina arenduse kallal. Tahame hoida teda Hyundaiga seotuna. Ausalt, see (saata Breen Soome – M. T.) oli üks lihtsamaid otsuseid, mida olen selles ametis teinud." 

Breen väljaandele Autosport: "Olen elevil, et saan tagasi WRC-autosse. Rootsi rallist on üksjagu möödas ja ma pole pärast seda väga palju sõitnud. Igatsen sõidutunnet.

See aasta tuleb natuke teistsugune, sest meil on Hyundaiga rohkem kogemust. Tunnen end meeskonnas mugavamalt ja tean autotki pisut paremini, seega olen enesekindlam."

Ta lisas, et koroonaviiruse pandeemia võrdsustas tema seisu konkurentidega. "Enamik kutte sõitis Mehhikos, mis ongi nende ainuke eelis minu ees. Seega peaks tase olema üpris ühtlane. Loodan, et see on kogu selle negatiivse asja keskel üks positiivne faktor. Minu enesekindlus on kõrgem kui tavaliselt.

Õpin igal rallil palju, sest mul on jätkuvalt vähe kogemust selle autoga. Seega tuleb mehi nagu Ott ja Thierry maksimaalselt palju kuulata, sest neil on parim kogemuste pagas."

Soome ralli on planeeritud 6.–9. augusti peale, kuid selle toimumine pole veel 100% kindel.