Teemu Suninen tänavusel Mehhiko rallil.Foto: Reuters/Scanpix
WRC
2. juuni 2020, 20:34

WRC-sarja juht edasisest hooajast: juba see oleks väga hea, kui toimuks neli rallit

Autoralli MM-sarja juht Oliver Ciesla loodab tänavu pidada veel minimaalselt neli rallit ega välista, et koroonaviiruse pandeemia nülib ka järgmise aasta kalendrit.

Maailma parimad rallimehed jõudsid kihutada kolmes kohas – Monte Carlos, Rootsis ja Mehhikos – enne, kui koroonaviirus tõmbas karussellile käsipidurit. Portugali ka Keenia rallid on tühistatud, Sardiinia ja Argentina võidukihutamised aga teadmata ajaks edasi lükatud. MM-sari jätkub kõige varem augusti alguses Soomes, kuid seegi pole veel kindel.

"Püüame leida uusi kuupäevi," sõnas Ciesla Motorsport.com-ile. "Aga enne otsuste tegemist peame välja uurima, kas saame reisida. See tähendab, et millised on reeglid riikides, kus peame veel võistlema. 
 
Vaatame, kuidas asjad järgnevatel kuudel arenevad ja siis langetame otsused septembri, oktoobri ja novembri kohta. Oleme sunnitud ootama viimase minutini, sest tahame vältida rallide tühistamist liiga vara. See oleks halvim. Samas vajame aega, et organiseerida logistikat. Euroopas on see kergem, väljaspool seda keerulisem."
 
Esialgses kalendris oli 14 rallit, sealhulgas Tšiili võidukihutamine, mis jäi ära rahutuste tõttu. Küsimusele, kui palju rallisid võiks tänavu veel toimuda, vastas Ciesla nii: "Minu soov on seitse kuni üheksa rallit, aga reaalsuses oleks väga hea juba see, kui toimuks neli kuni kuus rallit."
 
Teoreetiliselt peaks sari väisama tänavu veel Soomet, Itaaliat, Argentinat, Uus-Meremaad, Türgit, Hispaaniat, Saksamaad, Suurbritanniat ja Jaapanit.
 

Sarja juht lisas, et poleks üllatunud, kui mõne ralli korraldajad paluksid järgmiseks aastaseks pausi, sest pandeemia on nende rahakotti õgvendanud.