Artjom Artjunin küsib Roomer Tarajevi käest, mille eest ta punase sai.Foto: Kuvatõmmis jalgpall.ee otseülekandest
Jalgpall
2. juuni 2020, 21:21

VIDEO | Skandaalne penalti kinkis Kalevile võidu

Eesti jalgpalli meistriliiga 5. vooru tänastes mängudes teenisid võidulisa Tallinna Kalev ja FC Kuressaare, kes alistasid vastavalt kodus 1 : 0 Tallinna Legioni ja võõrsil 2 : 1 Tartu Tammeka.

Neist Kalevi võit on skandaalimaiguline, sest kohtunik Roomer Tarajev määras Kalevi kasuks 85. minutil videopildi põhjal täiesti arusaamatu penalti (Legioni keskkaitsja Artjom Artjunin nügis natuke Romet Kaupmeest), mille Marek Kaljumäe 86. minutil realiseeris. Lisaks teenis Artjunin vea eest punase kaardi ja astus seejärel Tarajeviga aktiivsesse diskussiooni.

Legioni väravavaht Pavel Londak jäi mängujärgses intervjuus viisakaks, kuid märkis, et penalti jääb kohtuniku südametunnistusele.

Penaltiolukord videos alates 1:38.39:

Pool tundi hiljem Tartus alanud kohtumises oli kodumeeskond Tammeka üllatavalt suurtes raskustes FC Kuressaarega, kes tekitas palju rohkem häid väravavõimalusi ja saavutas Otto-Robert Lipu 13. ja Joonas Soomre 61. minuti tabamustest 2 : 1 võidu. Tammeka auvärava lõi Mart Paul Preiman 90+2. minutil. 

Seejärel kupatas Tammeka peatreener Kaido Koppel vastaste trahvikasti ka väravavaht Karl Johan Pechteri, kuid viigiväravat see ei toonud.

Ülejäänud 5. vooru matšid toimuvad kolmapäeval. Tulekul on kaks maiuspala, sest Hiiu staadionil kohtuvad Nõmme Kalju ja FCI Levadia ning Paides kohalik linnameeskond ja valitsev meister FC Flora.

Standings provided by SofaScore LiveScore