Ott Tänaku fännid Soome rallil.Foto: Robin Roots
WRC
3. juuni 2020, 13:15

AMETLIK: Soome MM-ralli jääb ära

Soome ralli korraldajad teatasid, et tänavune MM-etapp jääb ära.

"Kaks järgmist WRC etappi  – Soome ja Uus-Meremaa  – on koroonaviiruse  tõttu tühistatud," kirjutas DirtFish sotsiaalmeedias. Soome Rallit korraldav AKK Sports kinnitas uudist ametliku teatega. 

Soome ralli pidi tänavu tähistama 70. sünnipäeva ja etapp oli planeeritud 6.-9. augustiks. Korraldajad otsustasid, et koroonaviirusega on seotud liiga palju riske ja juubelivõistlus lükati järgmisesse aastasse.

"Ehkki olime juba teinud ettevalmistusi seoses Neste Rally Finlandi võimaliku tühistamisega, on see siiski meile kõigile nukker uudis. Selle aasta võistluse tühistamisega tahame näidata vastutust kõigi sidusrühmade ja ühiskonna ees," ütles ralli promootor Jani Backman.

"Tervis ja heaolu on alati esmatähtsad. Vaatame enesekindlalt 2021. aastasse, kui saame koos pealtvaatajate, võistlejate, aga ka meie pikaajaliste ja uute partneritega korraldada 70. aastapäeva pidustused," jätkas ta.

"Uurisime ka edasilükkamise võimalusi, aga pärast põhjalikku kaalumist leidsime, et teadmatust ja riske on liiga palju ning kahjuks pidime valima ärajätmise," lisas teine korraldaja Kai Tarkiainen.

Hetkseisuga toimub järgmine MM-etapp septembri lõpus Türgis. 

Tänavu on WRC-sarjas peetud vaid kolm etappi - Monte Carlos, Rootsis ja Mehhikos. Ametlikult on tühistatud Portugali, Keenia ja Soome rallid, aga väga suure tõenäosusega ei sõideta tänavu ka Argentinas, Uus-Meremaal ega Jaapanis.