Poolatar Joanna Jedrzejczyk (vasakul) sai 7. märtsil hiinlanna Zhang Weili käest korralikult nüpelda.Foto: AFP/Scanpix
Võitlussport
4. juuni 2020, 15:50

Poola naisvabavõitleja segi pekstud näost: nägin välja nagu zombi

"Püha jumal!" mõtles Poola vabavõitleja Joanna Jedrzejczyk, kui ta 7. märtsil pärast kaotatud UFC tiitlimatši peeglisse vaatas. Hiinlanna Zhang Weili oli ta näo tundmatuseni segi peksnud.

"Nägin välja nagu zombi," meenutab 32aastane poolatar nüüd BBC-le.

Selline nägi vabavõitleja Joanna Jedrzejczyk välja 7. märtsil pärast kaotatud matši. Foto: AFP/Scanpix

Ta vajas kaksikõe toetavat õlga, et duši alla jõuda. Pärast pesu suundus ta Las Vegase haiglasse, kuhu jäi terveks ööks.

"Postitan ühel päeval pildi sellest, milline ma välja nägin. See oli väga naljakas, mõned inimesed ei tundnud mind äragi," sõnab Jedrzejczyk.

Nüüd võib ta juhtunut lõbusalt meenutada, sest jäädavaid kahjusid ei tekkinud, kuid kolm kuud tagasi puuris oli asi karm. Poolatari nägu hakkas üles paistetama kolmandas raundis. Ühel hetkel oli turse nii suur, et tema füsioterapeut kartis, et see lõhkeb.

"See võinuks pool mu näost armistada," tõdeb võitleja. "See oli nii valus. Viivuks mõtlesin, kas peaksin matši katkestama, kuid jätkasin võitlust."

Paraku edutult, sest võitjaks kuulutati hiinlanna.

Jedrzejczyki paistetus alanes kahe päevaga, kuid peaaegu tervet nägu katnud sinikad kadusid kolm nädalat pärast võitlust. 

"Teadsin, et pean end ravima. Olin rohkem vihane enda peale, sest tahtsin veeta Las Vegases paar mõnusat päeva sõprade ja perega, aga see on hind, mida maksame. Olen sellega tegelnud 17 aastat, seega tean mängureegleid."

Ta alustas sportimist kikkpoksiga, sest tahtis kaalu kaotada, kuid armus alasse kiiresti. Ta jõudis tulla mitu korda Tai poksis maailmameistriks, enne kui aastal 2012 MMA ehk vabavõitluse usku pöördus.

"MMA on vägivaldne, aga see pole pelgalt inimeste purustamine. Minu jaoks tähendab see sporti, võistlemist ja austust," lausub Jedrzejczyk.

 
 
 
View this post on Instagram

DZIEŃ DOBRY, SŁONECZKA☀️ Dużo uśmiechu, radości i słodyczy na każdy dzień życia!😃 Bez względu na wiek, zachowujcie w sobie trochę z dziecka - tego świata szczerych uśmiechów, łez, emocji, słów i czystości.🌟 Buziaki i zjedzcie coś pysznego!🍬🍭🍫🧁🍧 Ja już po ćwiczeniach, biorę się za odświeżanie wiosenno-letnich ciuchów, bo dzisiaj w Olsztynie pogoda spodenkowa☀️😎 No dobra!🙈 Trzeba troszkę więcej poćwiczyć, bo szorty jakoś tak ciaśniej wchodzą, a już trochę czasu minęło od mojego powrotu z Florydy i momentu, gdy ostani raz nosiłam krótkie szorty🤪 No co?!🤷🏻‍♀️ Chyba zrzucę wszystko na tę kwarantannę😼 👸🏻 #thankful #grateful #lifeisbeautiful #sweetsweat #sweetsweatpoland #morningcardio #dziendziecka #dzieńdziecka #nike #nikewomen #jjsportspl

A post shared by Joanna Jedrzejczyk (@joannajedrzejczyk) on