Soome koondise eest kuus mängu pidnud Mehmet Hetemaj (esireas vasakult esimene) päästis lapse elu.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
5. juuni 2020, 10:17

KANGELANE! Tippjalgpallur päästis lapse uppumissurmast

Soome jalgpalli kõrgliigaklubi Seinäjoki kapten Mehmet Hetemaj oli kodulinnas asuva paisjärve ääres suvehommikut nautimas, kui märkas ujumismadratsilt vette kukkunud poisikest. Vutimees tormas järve ja päästis 9aastase lapse elu.

Et oli alles hommik, viibis rannas vähe rahvast ning ka vetelpäästjad polnud veel oma tööd alustanud. Sestap võinuks krokodillikujuliselt ujumismadratsilt vette kukkunud poisil minna väga halvasti.

"Oli ilus ilm ja olime koos emaga päikest võtmas, veepiirist umbes kümne meetri kaugusel," rääkis 32aastane Hetemaj Ilta-Sanomatele.

Kui poiss järve kukkus ja vee alla vajuma hakkas, toimus kõik väga kiiresti. Kõigepealt tormas lapsele appi Hetemaj ema, kes haaras lapsest kinni, kuid ei jaksanud teda pinnal hoida ja hakkas ka ise vee alla vajuma. Siis oli aga kohal ka jalgpallur, kes sai poisi sülle ja tõi ta kaldale. Kuigi mees on 190 sentimeetri pikkune, ei ulatunud tal jalad õnnestukohas põhja.

"Olen vaatanud telekast "Baywatchi" ja teisi sarnaseid seriaale ning seal tundub inimeste päästmine väga kerge. Tegelikult oli see väga raske, kuigi poiss pole veel 10aastanegi," kõneles Hetemaj.

Ta peab end keskpäraseks ujujaks, ning teiste inimeste veest päästmist pole ta kunagi õppinud.

"Tõstsin lihtsalt poisi pinnale, lükkasin ta jalad ettepoole ja ujusin mõne meetri, kuni mu jalad põhja ulatusid. Mu tehnika polnud õige ja sellepärast see tunduski nii ränk.

Käime meeskonnaga siin tihti ujumas ning ilmselt poleks paha, kui saaks osaleda ka mõnel vetelpäästekursusel," lõpetas nii Kosovo kui ka Soome koondist esindanud keskväljamees.