Selline saab olema Tartu esimene täismõõtmetes jalgpallihall.Foto: Eskiis / Margit Aule, KAOS Arhitektid OÜ
Jalgpall
5. juuni 2020, 11:45

ESKIIS | Selline hakkab välja nägema kauaoodatud Tartu jalgpallihall

Juba aastaid räägitud, kuid seni vaid sõnade tasemele jäänud Tartu jalgpallihall saab viimaks reaalsuseks. Tartu linnale kuuluvaid spordirajatisi haldav asutus Tartu Sport annab teada, et Annelinna kerkiva pneumohalli eskiis on valmis ning 2021. aasta sügisel pannakse seal nahkne muna veerema.

Kunstmuruväljakuga pneumohalli rajamiseks on riigieelarvest eraldatud 1,5 miljonit eurot ning 600 000 eurot lisandub Tartu linna eelarvest. Seega on halli kogumaksumuseks planeeritud 2,1 miljonit eurot. Pneumohalli arhitektiks on Margit Aule KAOS Arhitektid OÜ-st.

Planeeritud projekteerimistööde lõpp on tänavuse aasta november, ehitustööde algus on planeeritud 2021. aasta kevadesse ning pneumohall peaks olema valmis järgmise aasta sügisel. Suveperioodiks saab pneumohallilt katte eemaldada.

Tulevikus on planeeritud pneumohalli kõrvale ka statsionaarne jalgpallihall, ent selle täpsemat projekteerimise ning ehituse aega ei ole veel teada.

Selline saab olema Tartu esimene täismõõtmetes jalgpallihall. Paremal praegu veel mõtte tasandil olev statsionaarne hall, mis ehitatakse valmis kaugemas tulevikus. Foto: Eskiis / Margit Aule, KAOS Arhitektid OÜ