Novak Djokovic (vasakul) ja Boris Becker 2016. aasta USA lahtistel meistrivõistlustel.Foto: Robert Deutsch
Tennis
5. juuni 2020, 14:13

Djokovici tagasi tippu tassinud Becker tegi serblase esmalt maatasa: sinu serv ei meeldi mulle kohe üldse!

Saksamaa tenniselegend Boris Becker pajatas Eurospordile, kuidas nõustus 2013. aasta lõpus asuma Serbia ässa Novak Djokovici treeneriks. Kuigi serblane on tuntud paraja juurikana, oli Becker talle kohe hakatuseks selgeks teinud, et arvab tema mängust väga halvasti.

"Ma lubasin talle kohe, et räägin temaga ausalt ja avameelselt ainult tõtt, sest miski muu sellisel tasemel ei tööta ja ma ei suuda asju ilustada," kõneles Becker.

"Ütlesin talle, et põhjus, miks ta sel ajal enam nii hea ei olnud, peitus selles, et ta tundis end maailma esinumbrina (kus Djokovic oli püsinud 2012. aasta novembrist 2013. aasta oktoobrini - toim) liiga hästi ning ei suutnud enam oma mängu parandada. Samal ajal Nadal ja Federer kohandasid oma mängu tema vastu. Ütlesin talle, et mulle ei meeldi su kohavalik väljakul, ja sinu serv ei meeldi mulle kohe üldse," jätkas sakslane.

Djokovic oli tubli õpilane ning 2014. aasta juulis tõusis ta tagasi maailma esireketiks. Beckeri juhendamisel võitis serblane kuus Suure Slämmi turniiri ja 14 Masters 1000 tiitlit.

Djokovici ja Beckeri koostöö katkes 2016. aastal, kui serblane läks küünarnukioperatsioonile ja pidi tennisest pausi pidama. Meeste vahel valitseb siiski jätkuvalt hea läbisaamine ning kui Djokovic vajab nõu, siis Becker seda lahkesti ka jagab.

"Minu uks on talle alati avatud. Mängija ja treeneri vahelise koostöö aluseks ongi taoline usaldus, nagu ennist ütlesin. Ma saan aidata mängijat ainult siis, kui ta räägib minuga avameelselt oma muredest ja hirmudest. Ta peab olema üdini aus ja ma tõepoolest hindan sellist ausust," ütles Becker.

Praegu tegutseb ta Saksamaa alaliidus meeste tennise juhina ning ühtegi mängijat personaalselt ei abista. Ent ta möönis, et võib tulevikus naasta treeneritööle, kui saab huvitava pakkumise.

"Probleem on muidugi selles, et aega napib. Mul on perekond ja teised tööalased projektid, mida pean juhtima. Kuid päriselt ma võimalust taas treeneriks asuda ei välista, sest tennis on minu tõeline armastus," tõdes Becker.