Cristiano Ronaldo.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
6. juuni 2020, 16:51

Cristiano Ronaldost sai esimene jalgpallurist miljardär

Cristiano Ronaldol õnnestus taas edestada igipõlist rivaali Lionel Messit - portugallasest sai esimene miljardärist jalgpallur.

Ühtlasi on 35aastane Torino Juventuse staar ka kõigi aegade kolmas sportlane, kel õnnestus selline varandus enne karjääri lõpetamist kokku kraapida. Enne teda olid ajakirja Forbes andmetel tegevsportlastena miljard naela ehk ligi 1,12 miljardit eurot suutnud teenida golfar Tiger Woods ja poksija Floyd Mayweather Jr.

Ainuüksi eelmise aastaga teenis Ronaldo üle 95 miljoni euro. Tänavu on portugallane koroonaviiruse levikust tingitud mängupausi tõttu pidanud leppima aga 3,9 miljoni euro suuruse palgakärpega. 

Üle 500 miljoni euro on Ronaldo saanud puhtalt jalgpalli mängimise eest: portugallasele on maksnud tohutu kõrget palka teiste seas nii Manchester United, Madridi Real kui ka praegune tööandja Juventus.

Suure osa sissetulekust moodustavad ka erinevad sponsorlepingud, millest märkimisväärne on vast Nike'i oma, kellega tal on sõlmitud eluaegne kontraht.

Messi, portugallase kange konkurent jalgpallimurul, teenis mullu üle 94 miljoni euro ning eelduste põhjal jõuab ta miljardini järgmiseks aastaks.

Eelmisel aastal teenis sportlastest kõige rohkem hoopiski tenniselegend Roger Federer - 38aastane šveitslane pistis taskusse üle 96 miljoni euro.