Teeme Suninen tunnistab, et tema ja M-Spordi olukord on keeruline.Foto: Martin Ahven
WRC
8. juuni 2020, 12:10

Teemu Suninen kahtleb, et M-Spordi masinad Rally Dirtfishil stardivad: tehas on suletud ja inimesed koondatud

Tallinnas resideeruv Soome rallisõitja Teemu Suninen tunnistab, et ta tööandja M-Sport on keerulises seisus ja teda eeldatavasti augusti alguses toimuval Rally DirtFishil stardis ei näe.

"Mõnes mõttes tuleks sõidurütmi säilitada. Näib, et võimalused selleks on väga minimaalsed. Eriti praegu, kui olen M-Spordi palgal ja seal on kõik koondatud," sõnas Suninen portaalile rallit.fi.

Meest paneb muretsema sõidukogemuse puudumine, kuidas samas pole tal ka finantse, et olukorrast pääseda. "Oleksin huvitatud sõitmisest kohe, kui rooli saan. Aga mul pole praegu raha, et selle eest maksta," tunnistas 26aastane soomlane ja lisas, et praeguses olukorras tuleb jääda kahe jalaga maa peale.

7. ja 8. augustil toimub Lõuna-Eesti teedel Rally Dirtfish, mille osas on veel väga palju lahtisi otsi. Suninen pole väga lootusrikas, et suudab Eestis starti pääseda.

"Kahjuks pole meil M-Spordiga sellest juttu olnud. Inglismaal on tehas suletud ja olukord on koroonaviiruse tõttu keeruline," tõdeb ta.

"Usun, et keegi ikka sõidab seal. Näiteks need, kellel pole eelarvega muret. Kindlasti pole seal WRC-autosid ja muid masinaid samas mahus nagu eelmisel aastal. Seal võib olla Soome tiim Soome sõitjaga ja eestlane Hyundaiga," vihjas Suninen Ott Tänakule.

Autoralli MM-sarjas on tänavu sõidetud kolm etappi: Monte Carlo, Rootsi ja Mehhiko. Järgmisena peaks kavas olema septembri lõppu planeeritud Türgi ralli. Mehe sõnul on paus kujunenud päris pikaks ja olukord rallimaailmas on keeruline.

"Kas meistritiitlit saab üldse jagada, kui võistlussõite on nii vähe? Kas inimesed üldse hindavad sellist säästusarja? Kas tehased tahavad sel aastal enam rajale tulla, kui sarja ei hinnata?" viskas MM-sarjas kuuendat kohta hoidev Suninen üles küsimusi, mis tal on viimastel nädalatel tekkinud.