Donaldas KairysFoto: Martin Ahven
Korvpall
8. juuni 2020, 13:34

Kalev/Cramost tuule tiibadesse saanud Kairys asub juhendama Leedu suurklubi

Leedu meedia andmetel on endine BC Kalev/Cramo peatreener Donaldas Kairys lähedal kokkuleppele Leedu korvpalliklubi Vilniuse Rytasega.

Möödunud hooaja lõpetas Donaldas Kairys VTB meeskonna Saraatovi Avtodor juures, aga see koostöö sai läbi. "Olen siiralt tänulik usalduse ja võimaluse eest," tänas Kairys oma eelmist tööandjat. 42aastane leedulane asus klubi juhendama veebruaris. Enne seda oli Kairys Euroliigas mängiva Olympiakose peatreeneri Kestutis Kemzura abiline, kuid kreeklased loobusid aasta alguses duo teenetest.

Avtodor lõpetas enneaegselt päädinud VTB Ühisliiga hooaja 5 võidu ja 13 kaotusega, millega hoiti tabelis eelviimast positsiooni. Tõsi, Kairys jõudis klubi juhendada vaid kolmes kohtumises, millest võideti üks.

Tunnustatud korvpalliajakirjanik Donatas Urbonas kirjutab, et Kairyse üleminek Rytasesse saab ametliku kinnituse lähipäevil. Eelmisel hooajal jäi meeskond Leedus kõrgliigas teisele kohale. EuroCupis jäädi pidama vahegruppi ning kaheksa parema sekka ei pääsetud. See on ka üks peamisi põhjusi, miks eelmine juhendaja Dainius Adomaitis välja vahetatakse.

Ajalugu Kairsyle pikka karjääri ei ennusta. Rytas asutati 1997. aastal ja Adomaitis oli esimene treener, kes töötas klubi juures kahel järjestikusel hooajal.