Ott Tänak ja Martin Järveoja mulluselk Walesi rallilFoto: AFP/Scanpix
WRC
8. juuni 2020, 16:43

Tänak jääb maailmameistriks? Ka MM-kalendri eelviimane ralli võib ära jääda

Autoralli maailmameistrivõistluste sari on saanud koroonapandeemia tõttu tugevalt kannatada ning tagasilöögid pole veel lõppenud. Nüüd tulevad briti saarelt signaalid, et legendaarne Walesi MM-ralli võib samuti ära jääda.

Oktoobri lõppu ja novembri algusesse planeeritud etapi osas võetakse vastu otsus lähipäevadel ning prognoosid ei tundi esialgu sugugi positiivsed. Walesi valitsusjuhi Mark Drakefordi sõnul jääb Wales suure tõenäosusega turisteide jaoks suletuks ka sügisel ning kindlasti pole prioriteediks spordivõistlustele kehtivate piirangute leevendamine.

„Ma ei ole loobunud mõttest, et võime turismihooaja mingis osas päästa, ent samas ei ole me positsioonil, kus saaksime selliseid otsuseid vastu võtta,“ kommenteeris Drakeford portaalile Inews.

Kui Walesi ralli peaks tõepoolest ära jääma, siis esialgsete kuupäevade mõttes jäävad tänase seisuga kalendrisse vaid Türgi, Saksamaa ja Jaapani rallid. See võib aga tähendada, et hooaega üldse ei toimu ning Tänak jääks maailmameistriks.

Näiteks kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier on öelnud selgelt, et kuue etapiga MM-tiitel võita oleks äärmiselt niru.