Jüri Jaanson (vasakul) ja Gerd Kanter eilsel täiskogul.Foto: Karli Saul / EOK
Spordivaria
9. juuni 2020, 10:33

Jaanson arvati EOK liikmeskonnast välja, Kanter ja Nool said auliikmeks

Eile Kadrioru staadionil toimunud Eesti olümpiakomitee täiskogu tõmbenumber oli presidendi valimine, kuid selle taustal toimus veel nii mõndagi huvitavat.

Näiteks otsustas täiskogu EOK liikmeskonnast välja arvata kahekordse sõudmise olümpiahõbeda Jüri Jaansoni, kelle liikmelisus lõppes tulenevalt põhikirjast (füüsilisest isikust liige saab olla maksimaalselt 12 aastat), ja Eesti bobisõidu ja skeletoniliidu, mis sisuliselt ei tegutse. 

Täiskogu nimetas EOK auliikmeteks olümpiavõitjad Gerd Kanteri ja Erki Noole. Olümpiakomitee auliige on eluaegne aunimetus, mille võib pälvida isik, kes on olnud EOK füüsilisest isikust liige või juriidilisest isikust liikme esindaja vähemalt kümme aastat, on andnud oma senise tegevusega olulise panuse olümpia- ja spordiliikumise arengusse ning ületanud 70 aasta vanusepiiri või on osutanud erilisi teeneid olümpia- ja spordiliikumise arendamisel või on tulnud olümpiavõitjaks. Auliikmete nimekirjaga saab tutvuda siin.

EOK esindajate kogu liikmeteks valiti:

  • OM-spordialaliitude esindajateks: Martin Ilumets, Harry Lill, Kristo Raudam, Lauri Väinsalu, Anne Rei, Urmas Karlson, Aavo Põhjala, Jaan Mölder, Igor Lirisman, Sirje Lippe, Keio Kuhi, Pirje Orasson, Assar Jõepera, Meelis Loit, Aigar Kallas, Tanel Samuel, Jaanus Pikani, Kalle Klandorf, Ragnar Toompere, Marti Hääl, Tarmo Kiik, Jaanus Ritson, Ulla Helm, Tõnu Seil, Robert Väli, Filipp Leinberg, Allar Hint, Margus Lepik, Urmas Treier, Maire Arm, Pille Tali, Margus Hanson, Katrin Virula, Peeter Tishler, Helen Veermäe.

  • ROK-i tunnustatud spordialaliitude esindajateks: Vladimir Kunitsõn, Toivo Asmer, Rauno Kais, Sixten Sild, Tõnis Teesalu, Meelis Höövelson, Ivo Kappet, Aarbe Rummel, Algo Kuus.

  • Teiste spordialaliitude esindajaks: Rein Rotmeister.

  • Üleriigiliste spordiühenduste esindajateks: Tatjana Jaanson, Aleksander Tammert, Harry Lemberg, Signe Falkenberg, Tarmo Volt.

  • Maakondade ja linnade spordiliitude esindajateks: Risto Lindberg, Tiit Lääne, Piret Maaring, Erich Petrovitš, Ilmar Kütt, Matti Killing, Kaisa Kirikal, Kalev Kütt, Andres Põhjala, Rein Leppik.

  • EOK füüsilisest isikute liikmete esindajateks: Tõnu Laak, Andres Lipstok, Tiit Nuudi, Neinar Seli ja Jaak Uudmäe.

  • OM-sportlaste esindajateks: Saskia Alusalu ja Allar Raja.