Ott Tänak ja Martin Järveoja Mehhiko rallil.Foto: Fabien Dufour / Hyundai Motorsport
WRC
9. juuni 2020, 11:08

AMETLIK: Tänak ja Neuville kihutavad augusti alguses Lõuna-Eestis

Rally DirtFishi korraldusmeeskond teatas, et 7.–8. augustil Lõuna-Eestis toimuval rallil näeb kaht Hyundai WRC masinat, mida juhivad Ott Tänak ja Thierry Neuville.

Lisaks Tänakule ja Neuville’ile tuleb Eestisse ka Hyundai Motorspordi ridadesse kuuluv noor ja talendikas soomlane Jari Huttunen, kes võistleb Hyundai i20 R5 masinal.

Tänak pressiteate vahendusel: „Sellest on juba päris palju aega möödas, kui saime viimati Hyundai i20 Coupe WRC masinaga kiiret sõitu teha ja ilmselgelt olen hakanud sellest kõvasti puudust tundma. See on umbes sama tunne, kui pole oma parimat sõpra tükk aega näinud. Seetõttu on kodusolemise periood olnud paras katsumus ning mõte sellest, et saan taaskord päris WRC masina rooli, on väga positiivne. Ma ootan WRC autoga võistlusoludes sõitmist väga ja eriti hea on seda teha kodustel teedel toimuval Rally DirtFishil.

See on suurepärane, et tiim võimaldab ka Thierry’l siin sõita. Tema osalemine tõstab kindlasti ralli konkurentsi ja pakub fännidele korraliku vaatemängu. Korraldajad pingutavad kõvasti, et rallisõpradel oleks võimalik selles kogu maailma jaoks uues situatsioonis võistlusele kaasa elada nii kodus ekraanide vahendusel kui ka raja ääres viibides.“

Neuville sõitis viimati Eesti teedel aastal 2012 ja ootab põnevusega siia naasmist, sest siinsed teed on tõenäoliselt hooaja kõige kiiremad.

„Mõnikord tekib Soomes sõites tänu fännidele tunne nagu sõidaksid hoopiski Eestis,“ ütles belglane. „Ma usun, et see võrdlus iseloomustab päris hästi seda, kui palju eestlased armastavad rallit ja oma lemmikut rallisõitjat. Ootan Eestisse tulekut väga ja usun, et see saab olema üks väga huvitavate ja kiirete katsetega võistlus.“

Hyundai rallimeeskonna boss Andrea Adamo: „Käisin Eestis eelmisel aastal ja nägin, kui suure kirega inimesed sellele spordile kaasa elavad. Tõsiselt, Eesti on üks imeline maa, kus on väga palju rallisõpru. Ma olen aru saanud, et Rally DirtFishi meeskond näeb kõvasti vaeva, et tulenevalt COVID-19-st tingitud piirangutest võimaldada vähemalt osadel inimestel tulla rallile kohapeale kaasa elama ja mul on selle üle hea meel.

Tuleb tunnistada, et oleme varem sellisel pinnasel nagu teil Eestis veidi hädas olnud, kuid see, et tuleme sinna kahe WRC autoga, annab meile võimaluse koguda palju väärtuslikku infot korralikes võistlusoludes. See on auto arenduse perspektiivist kogu tiimile väga heaks võimaluseks.“

Itaallane lisas, et uudis Rally DirtFishi toimumisaja muudatusest valmistas talle suurt rõõmu: „Pean Rally DirtFishi korraldajatele ütlema aitäh. Ralli toimumisaja lükkumine augustisse aitas mind palju, sest mul oli soov osaleda nii Itaalias toimuval Rally di Romal kui ka esialgu samale ajale planeeritud Rally DirtFishil, kuid nüüd on see võimalik.

Üks asi on selles maailmas siiski kindel: me ei saa lihtsalt oodata ja loota. Meil tuleb püsti tõusta ja tegudele asuda, et asjad liikuma hakkaksid ja see ongi see, millega me praegu tegeleme. Meil on suur respekt Rally DirtFishi korraldustiimi vastu, kes korraldab selle ralli koroonaviiruse levikust tingitud piiranguid arvesse võttes ja me teeme kõik, mis on meie võimuses, et neid toetada.“