Foto on illustreeriv.Foto: Aldo Luud
Spordivaria
9. juuni 2020, 19:45

Kohus saatis Venemaa koondise võrkpallurit seksima sundinud politseinikud trellide taha

Anapa linnakohus lõpetas kriminaalmenetluse kahe politseiniku vastu ja määras neile Venemaa noortekoondise 17aastase võrkpalluri seksuaalse kuritarvitamise eest reaalse vanglakaristuse.

Ööl vastu 26. augustit 2019 leidsid korrakaitsjad Vitjazevo rannast tüdruku ja noormehe, kes tegelesid armastusega. Politseinikud vabastasid noormehe, aga ähvardasid piigat alaealiste osakonnaga.

Pärast seda, kui tüdruk palus ennast vabastada, kuritarvitasid teda kaks korrakaitsjat. Teine ei osalenud seksuaalaktides, vaid viibis läheduses.

Ohvriks osutus Venemaa noorte rannavõrkpallinaiskonna liige, kes oli Anapas treeninglaagris. Politseinikud vallandati töölt ja nende suhtes algatati Vene Föderatsiooni kriminaalkoodeksi artikli 133 teise osa alusel kriminaalasi.

"Üks kohtualune tunnistas oma süüd täielikult, jõudis kannatanuga kokkuleppele ja hüvitas talle moraalse kahju, mida kohus karistuse määramisel kergendava asjaoluna arvesse võttis. Teine süüdistatav ei tunnistanud end toimepandud kuritegudes süüdi,“ vahendas sports.ru kohtu teadet.

Kohus mõistis kurjategijatele vastavalt kahe- ja nelja-aastase vangistuse.