Armand Duplantis.Foto: Reuters/Scanpix
Kergejõustik
9. juuni 2020, 22:35

Teivashüppe maailmarekordimees kolis USAst Rootsi ja õpib rootsi keelt

USAs sündinud, ent Rootsit esindav teivashüppe maailmarekordi 6.18 omanik Armand Duplantis kolis vahetult enne võistlushooaja algust Rootsi Uppsalasse ja õpib kaks korda nädalas rootsi keelt.

Duplantis andis täna pärast hommikust treeningut staadionil intervjuusid. "Mind isiklikult ei huvita, mida inimesed minust räägivad," lausus 20aastane sportlane Expressenile. Ja lisas: "Ema ei taha, et minust räägitakse igasugust jama."

Tema ema Helena oli kevadel Rootsi raadiole kurtnud, et poega mõnitatakse kehva keeleoskuse pärast. "Vastikuid jutte on olnud rohkem, kui ma oodata oskasin. Armandi kohta on öeldud, et ta pole piisavalt rootslane," nentis tippkergejõustiklase ema toona.

Koroonaajastul on Duplantis oma kodulinnas Lafayette'is, mis asub Louisiana osariigis, Skype’i kaudu rootsi keelt õppinud.

Maailmarekordimees elab ja treenib kogu suve Uppsalas ja sõidab sealt võistlusreisidele. Esimene etteaste on juba neljapäeval Oslos.

"Ma pole paar kuud korralikult treeninud, kuid olen terve ja tunnen end hästi,“ sõnas Duplantis. Pärast Oslo jõuproovi võistleb ta kaks korda Rootsis: juulis toimub Karlstadi GP ja augustis Stockholmi Teemantliiga etapp.