Nemanja PetricFoto: AFP/Scanpix
Võrkpall
10. juuni 2020, 09:55

Saaremaal käinud Itaalia võrkpallur: arstide sõnul olin sel ajal koroonaviirusega nakatunud

Märtsi alguses külastas vollesats Milano Powervolley kahes eurosarja matšis Saaremaa võrkpalliklubi. Itaalia klubi on seni kinnitanud, et nende ridades koroonajuhtumeid pole olnud. Nüüd tunnistas meeskonna mängija Nemanja Petric, et suure tõenäosusega oli ta sellel perioodil tegelikult nakatunud koroonaviirusega.

"Sellel hetkel ei uurinud meid keegi, aga jäime karantiini. Kui meid hiljem kontrolliti, selgus, et mu organimis olid antikehad ja olin põdenud koroonat," selgitas Saaremaat väisanud serblasest nurgaründaja Nemanja Petric kodumaa meediale.

Milano Powervolley ja Saaremaa matšid toimusid Kuressaare spordihallis 4. ja 5. märtsil. Mõlemad kohtumised võitsid külalised.

"Tundsin end veebruaris ja märtsi alguses kehvasti. Arstid usuvad, et olin sel ajal nakatunud," paljastas Petric.

"Olen kindel, et sel ajal oli paljud inimesed enda teadmata nakatunud. Nüüd on minuga kõik korras ja testi tulemused on negatiivsed."

Milano Powervolley kommunikatsioonijuht Paolo Tardio on varem kinnitanud, et ühelgi sportlased Covid-19 sümptomeid polnud. "Käitusime reeglite järgi ja järgisime kõiki vajalikke juhiseid. Ühelgi sportlasel polnud Covid-19 sümptomeid. Kui lahkusime Milanost Eestisse, siis meie personalil mõõdeti palavikku Poola lennujaamas. Eestist Itaaliasse sõites kontrolliti meid Milano Malpensa lennuväljal," ütles ta aprillis Õhtulehele.