Teemu SuninenFoto: Martin Ahven
WRC
10. juuni 2020, 15:03

Suninen ja Rovanperä loodavad peagi Tallinnas kardirajal joonele minna

Eestisse on moodustunud märkimisväärne Soome ralli-maffia, sest Tommi Mäkineni juhitud Toyota meeskond on suure osa oma tegevusest toonud Tallinna. Siia on kolinud ka Toyota noor täht Kalle Rovanperä ja M-Spordi Fordiga sõitev Teemu Suninen. Viimase sõnul veedavad nad koos rohkelt aega.

"Oleme teinud päris palju asju. Kui piirid peale koroonapandeemia taandumist avanesid, on siin olnud üsna vaba õhkkond. Piiranguid sisuselt pole ja saab sõpru näha," rääkis Suninen portaalile rallit.fi.

Oma vaba aega veedavad Suninen ja Rovanperä näiteks discgolf'i rahal, kuid varsti loodetakse jõuda ka kardirajale.

"Üritame elada tavalise inimese igapäevast elu. Kalle elab minust mõne minuti kaugusel. Ma elan kesklinnale lähemal, samas Kalle maamehena natuke kaugemal," kirjeldas Suninen.

Kui discgolf mehi liialt ei sütita, siis olukord muutub, kui kiivrid pähe pannakse. "Siis tuleb gaasi anda ja räägime ikkagi võistlemisest," sõnas ta. "Peamine, et üldse millegagi sõita saab, olgu selleks siis kart, krosskart, tavaline ralliauto või WRC."

Suninenil on kardirajal väike eelis, sest Jokelast pärit soomlane alustas oma karjääri kardirajal. Mehe auhinnakapis on Euroopa meistrivõistluste pronks.