Roger Federer.Foto: PA/Scanpix
Tennis
10. juuni 2020, 16:26

Roger Federer läheb operatsioonile ja tänavu enam väljakule ei jookse

20 suure slämmi turniiri võitnud tenniselegend Roger Federer (ATP 4.) läheb põlveoperatsioonile ning kuulutas sellega seoses oma 2020. aasta hooaja lõppenuks.

38aastasele šveitslasele valmistab muret parem põlv, mille tõttu käis ta lõikusel ka tänavu veebruarikuus. Viimati mängis ta tennist Austraalia lahtistel jaanuaris, kus jõudis poolfinaali. Federer kinnitas, et tänavu ta enam väljakule ei jookse.

"Paari nädala eest tabas mind vigastusest taastudes tagasilöök. Pidin minema täiendavale artroskoopilisele lõikusele. Nagu ka enne 2017. aastat, kavatsen ma võtta nii palju aega, kui vaja, et olla 100% valmis kõrgeimal tasemel mängimiseks. Jään fänne ja turniire igatsema, kuid ootan väga, mil näen kõiki taas 2021. aasta hooaja alguses võistluskarusellil," kirjutas Federer sotsiaalmeedias.

Meeste profitennise liit (ATP) on maailmas valitseva olukorra tõttu pannud kõik turniirid vähemalt juuli lõpuni ootele, USA ja Prantsusmaa lahtised kavatsetakse mängida järjest augustis ja septembris.

Maailma esireket Novak Djokovic peab sellist plaani ebatõenäoliseks, leides, et turniire on võimatu korraldada niivõrd rangeid ohutusmeetmeid rakendades. "Praeguse seisuga jätkub hooaeg septembris liivaväljakutel," arvas Djokovic.
 
USA tenniseliit peaks järgmise nädala jooksul tegema USA lahtiste korraldamise suhtes otsuse.