Ott Tänak mullusel Rally Estonial.Foto: Red Bull Content Pool
WRC
10. juuni 2020, 22:47

WRC promootor: Rally DirtFish võib saada tänavuse MM-sarja etapiks

Järgmisel nädalal teeb Maailma Motospordinõukogu (WMSC) teatavaks muudatused autoralli MM-sarja tänavuse hooaja kalendris. WRC promootori Oliver Ciesla sõnul võidakse kavva võtta augustis Lõuna-Eestis toimuv Rally DirtFish, et täita sügisesse tekkinud auku.

Hiljuti teatati, et tänavu ei toimu Soome, Uus-Meremaa ega Walesi rallit. Juba varasemast oli teada, et ära jäävad Keenia ja Portugali etapid, määramata ajaks on edasi lükatud Argentina ja Itaalia rallid. Ciesla sõnul kaalutakse erinevaid võimalusi, kuidas suve lõpus ja sügisel võidukihutamisi korraldada.

"Vaatame kõiki alternatiive. Uurime, millised nädalavahetused on võimalikud ning kui kaua kuluks aega ühest võistluspaigast teise liikumine. MM-sarja korraldamisel pakub logistika suurt väljakutset. Seetõttu vaatame erinevaid alternatiive Euroopas," lausus Ciesla telekanalilie SVT Sport.

Promootori sõnul on uute variantide leidmisel tähtsal kohal nii logistika kui ka turvalisus. 

"Turvalisus on väga tähtis ning see piirab mõnevõrra meie võimalusi. Siis tuleb vaadata, millistel võistluspaikadel on üleeuroopaliste võistluste korraldamise kogemus olemas, kus on varem neid korraldatud. Või kohti, mis on varem kandideerinud MM-sarja ralliks. On mitmeid kohti, mille kohta me uurime ning oleme juba nõu pidanud selle kohta, millised võimalused neis paikades oleks," selgitas Ciesla.

Ta täpsustas, et siinkohal peab ta silmas ka Eestit.

"Kindlasti on Eesti selles nimekirjas. Nad said eelmisel aastal suurepäraselt hakkama ning meeskonnad jäid väga rahule. Neil on aastaid rallide korraldamise kogemusi ning seal on ühed Euroopa parimad fännid. On selge, et kui nad vastavad meie nõuetele, siis uurime, kas on võimalik ralli lisada tänavusesse MM-sarja," lisas Ciesla.