Vormelid eelmisel aastal Singapuri GP-l. Tänavu neid seal ei näe.Foto: PA Images / Scanpix
Vormel 1
12. juuni 2020, 12:16

VALUS HOOP: vormel 1 populaarsemad ja prestiižsemad etapid jäävad ära

Vormel 1 teatas täna, et Jaapani, Singapuri ja Aserbaidžaani GP-d jäävad sel aastal koroonaviiruse tõttu ära.

Pika ajalooga võidusõit Suzuka ringrajal tuli tühistada, sest Jaapanis kehtib  paljude riikide kodanikele sisenemiskeeld. Singapuris ja Bakuus ei saa vormelid kihutada, sest tänavaringradu pole võimalik praeguses olukorras ehitada.

See on suur hoop, sest Jaapani ja Singapuri etapid on kalendri ühed prestiižsemad ja populaarsemad. Suzuka ringrada peavad sõitjad üheks kõige väljakutsuvamaks, Singapuri etapp on väga populaarne ärimeeste seas.

Juba varem olid tühistatud Austraalia, Hollandi, Monaco ja Prantsusmaa GP-d. Bahreini, Vietnami, Hiina ja Kanada etapid on praeguse seisuga edasi lükatud.

Samas on sarja juhid välja hõiganud muudetud kalendri esimesed kaheksa etappi, mis sisaldavad mitut võidusõitu samal ringrajal: 3.–5. juuli Austria GP, 10.–12. juuli Austria GP, 17.–19. juuli Ungari GP, 31. juuli – 2. august Suurbritannia GP, 7.–9. august Suurbritannia GP, 14.–16. august Hispaania GP, 28.–30. august Belgia GP ja 4.–6. september Itaalia GP.

BBC teatel on peaaegu kindel, et nimekirja lisandub kaks septembrikuist võidukihutamist Saksamaal Hockenheimi ringrajal. Ferrarile kuuluvat Mugello ringrada Itaalias valmistatakse ette, et vajadusel saaks sealgi F1-etapi korraldada.

Lisaks uurivad sarja juhid võimalust pidada septembris Montrealis Kanada GP ja liikuda sealt edasi Venemaale Sotšisse. Sügiseste USA, Mehhiko ja Brasiilia GP-de toimumine pole eriti tõenäoline, sest neis riikides on koroonaviiruse puhanguga kehvad lood. 

Hooaeg loodetakse lõpetada Lähis-Idas, nii Bahrenist kui ka Abu Dhabist on antud mõista, et vajadusel võidakse võõrustada kaht võidusõitu.