Erling Haaland (vasakul) väravat tähistamas.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
13. juuni 2020, 18:42

Haaland tõi Dortmundile viimasel hetkel võidu ja lükkas Bayerni tiitlipeo edasi

Saksamaa jalgpalli meistriliiga on jõudmas lõpusirgele. Dormundi Borussia alistas täna võõral väljakul Erling Haalandi viienda üleminuti väravast tulemusega 1:0 Düsseldorfi Fortuna.

Tasavägiselt kulgenud kohtumises sahistasid külalised esmalt võrku 65. minutil, kui Raphael Guerreiro pärast väravavahi tõrjet esimesena jaole jõudis ja palli puuriluku selja taha saatis. Düsseldorfile tõttas appi aga videoabikohtunik (VAR), kes aitas olukorras fikseerida käega mängu. 82. oli skoorimisele lähedal Düsseldorf, kui Steven Skrzybski kauglöök posti tabas.

Võidu tõi Dortmundile vahetusest sekkunud 19aastane Haaland, kes mängu viimasel hetkel Manuel Akanju tsenderdusest palli väravasse saatis. Kohe pärast seda kõlas ka lõpuvile. 

Dortmundil on kolm vooru enne lõppu koos 66 silma, millega hoitakse liigatabelis teist kohta. Müncheni Bayern, kel mäng varuks, juhib 70 punkitga - kaheksanda järjestikuse meistritiitli kindlustamiseks on neil vaja veel kahte võitu. Kolmandal positsioonil on Red Bull Leipzig, kel koos 62 silma, Fortuna jätkab 28 punktiga 16. kohal.

Standings provided by SofaScore LiveScore