Jamar Wilson sattus Eesti korvpalluri rassistliku solvangu sihtmärgiks.Foto: LEHTIKUVA
Korvpall
14. juuni 2020, 10:56

Mustanahaline Soome korvpallur: mind on väljakul ühel korral rassistlikult solvatud. See oli mängus Eestiga

USAs sündinud mustanahaline Soome korvpallikoondislane Jamar Wilson rääkis Iltalehtile enda kokkupuudetest rassismiga. Kui muidu pole tal sellega korvpalliplatsil tegemist olnud, siis üks ebameeldiv intsident oli tal välja tuua Eesti koondisega peetud mängust. 

Wilson oli olnud vabaviskejoonel, kui üks eestlastest oli teinud oma meeskonnakaaslasele Soome ameeriklase välimuse kohta rassistliku märkuse. Kuna soome ja eesti keeles kõlab see sarnaselt, sai Wilson solvangust aru.

"Olin tõeliselt nördinud. Mitte kunagi varem polnud mulle korvpalliväljakul midagi taolist öeldud. Asja tegi veelgi hullemaks see, et ta ei öelnud mulle seda otse, vaid tegi seda selja taga," ütles Wilson.

Kuna mees tahtis siiski keskenduda mängule, ei rääkinud ta juhtunust kohtunikele või treeneritele, kuid eestlase solvangut oli kuulnud ka Wilsoni meeskonnakaaslane Sasu Salin.

"Sasu oli seal ja ta ütles kohe, et see pole okei. Ka tema oli üllatunud ja šokis," lisas Wilson.

Ta ei täpsustanud, kes oli teda solvanud vastane või mis mänguga on täpsemalt tegu. Kuna ta sai Soome kodakondsuse aastal 2015, siis võib aga arvata, et kõnealune intsident leids aset 2018. aasta 25. juunil Helsingis toimunud Soome ja Eesti maavõistlusel, kus Wilson ja Salin koos väljakul olid.