Davinder Singh Kang põrus dopinguproovis.Foto: Reuters/Scanpix
Kergejõustik
15. juuni 2020, 10:04

Magnus Kirdi konkurenti ähvardab eluaegne võistluskeeld (1)

2017. aastal kergejõustiku maailmameistrivõistlustel meeste odaviskes finaali jõudnud indialane Davinder Singh Kang võib saada eluaegse võistluskeelu. Mehe dopinguproovist leiti deksametasooni, mis on Maailma antidopingu agentuuri (WADA) keelatud ainete nimekirjas.

Kangi ähvardab eluaegne keeld, sest 2018. aasta märtsis jäi ta vahele marihuaana tarvitamisega ja seda loetakse mehe esimeseks dopingurikkumiseks. 

Kang ise ütles, et kasutas deksametasooni kurguvalu raviks ja loodab karistusest pääseda. Mehe proov võeti eelmise aasta augustis toimunud võistlusel, kus ta viskas 76.28 meetrit.

"Ma ei ole oma sooritustele nendest ravimitest abi saanud," sõnas Kang. India dopinguvastase agentuuri komisjon otsustab karistuse pärast odaviskaja ärakuulamist. Kang ise väidab, et täitis arsti antud juhiseid.

"Ma ei ole eksinud ja ütlen seda ka komisjonile. Ma peaksin karistust vältima," oli ta lootusrikas. Deksametasooni kasutatakse ravimina kopsu- ja kurguhaiguste ning allergiate korral.

2017. aasta Londoni maailmameistrivõistlustel sai Kangist esimene India sportlane, kes pääsenud odaviskes finaali. Ta lõpetas toona 12. positsioonil, Magnus Kirdist koha võrra madalamal. Kangi rekord on samal aastal visatud 84.57 meetrit.