Tommi Mäkinen.Foto: AFP/Scanpix
WRC
16. juuni 2020, 09:38

Tommi Mäkinen on MM-sarjaga rahul: meie jaoks kõik hästi

Toyota rallimeeskonna pealik Tommi Mäkinen ütles, et meeskond on praeguses olukorras soodsal positsioonil, kuid idee tuua MM-sarja uusi rallisid oleks talle kindlasti meelepärane.

Rahvusvaheline autospordiliit (FIA) peaks MM-sarja hooaja jätkumise suhtes tegema otsuseid reedel. Koroonaviiruse leviku tõttu on jäetud ära mitu etappi, mõned rallid on määramata ajaks edasi lükatud ning algsetel kuupäevadel peaksid toimuma veel vaid võidukihutamised Türgis, Saksamaal ning Jaapanis.

WRC promootori Oliver Ciesla sõnul võidakse sarja tuua rallisid, mis tavapäraselt MM-kalendrisse ei kuulu. "Oleme selgeks teinud võidukihutamised ning arutanud korraldajatega, et näha, millised võimalused meil on," lausus Ciesla möödunud nädalal intervjuus SVT-le.

Mäkinen võttis samuti teemal sõna, kinnitades, et nende tiimile praegune olukord sobib. Toyota on tõepoolest heas seisus: MM-sarja juhib kolme etapi järel nende piloot Sebastien Ogier, talle järgneb tiimikaaslane Elfyn Evans. Noor talent Kalle Rovanperä, kes eile üle mitme kuu masinat testis, hoiab neljandat positsiooni.

"Meil on kõik hästi. Oleks tore näha uusi rallisid. MM-sarjas oleme aastast aastasse võistelnud samadel etappidel. Kui olin ise veel rallipiloot, oli mul hea meel, kui sain proovida uusi võidusõite, nii sain avastada uusi kohti," lausus Toyota boss portaalile Rallit.fi. 

MM-sari läks pausile keset Mehhiko rallit, mis kolm kuud tagasi enneaegselt lõpetada otsustati. Soomlane selgitas, et meeskond oleks hooaja jätkumiseks igal juhul valmis.

"Oleme valmistunud nii, et hooaja jätkudes pole meil endi käima saamiseks enam suurt tööd vaja teha," lisas Mäkinen.