Tarmo Kink.Foto: IGOR TARO
Jalgpall
16. juuni 2020, 14:24

Spartaki endine president pahandas Tarmo Kingi väljaütlemise peale: see on russofoobne jaburus!

2003. aastal Moskva Spartakisse siirdunud Tarmo Kink meenutas eile Eesti Päevalehes avaldatud loos, kuidas Vene suurklubi toonane president Andrei Tšervitšenko ei tahtnud poolkaitsjaga lepingut sõlmida, kuna too oli eestlane.

Toona 17aastane Kink sõlmis siiski viie aasta pikkuse lepingu.

„Kõik alguses hirnusid, et eestlane ja mängib jalgpalli. Mäletan, et Oleg Romantsev helistas klubi presidendile, kes oli kusagil puhkamas. Ütles, et tahab alla kirjutada. President kohe uuris, kellega on tegu. Kui öeldi, et eestlasega, siis tuli kohe vastuseks, et unusta ära. Eestlased ei mängi ju jalgpalli. Paar päeva hiljem oli aga leping käes,” lausus Kink intervjuus Eesti Päevalehele.

Nüüd võttis teemal sõna ka Tšervitšenko, kes lükkab kõik Kingi öeldu ümber.

"Näikse, et seal on mingi kibestumus. Romantsev ei teadnud isegi, kes Tarmo Kink on. Ainuke, kes teda osta tahtis, olin mina. Kingil oli hea vasak jalg. Tema väljaütlemine on russofoobne jaburus. Homme võib ta öelda, et arvasime ta koosseisust välja, sest ta on eestlane. Kuid geopoliitiilst olukorda arvesse võttes ei ole see midagi uut," vahendas Tšervitšenko sõnu portaal Championat.com.

Kink siirdus Moskva Spartakisse 2003. aastal SC Realist, kes toona Eesti teises liigas mängis. Venemaa suurklubis veetis poolkaitsja neli hooaega, kuid sai selle aja jooksul kirja vaid viis matši, mille jooksul väravaarvet avada ei suutnud. 2006. aastal siirdus ta kodumaale tagasi, FC Levadia ridadesse.