Kõik on veel hästi: Nathaniel Clyne ja Jürgen Klopp 2016. aastal.Foto: Kai Pfaffenbach
Jalgpall
16. juuni 2020, 19:29

Kloppi kunagine lemmiklaps lahkub 1. juulil Liverpoolist nagu peksa saanud koer

Kolmapäeval tehakse uuesti algust Inglismaa jalgpalli kõrgliiga kohtumistega. Kui ei juhtu just kaheksandat maailmaimet, kroonitakse hooaja lõpus meistriks Liverpool, kuid ühele, praegu veel de iure Liverpooli punast särki kandavale mängijale jäävad sellest hooajast väga kibedad mälestused.

Selleks mängijaks on äärekaitsja Nathaniel Clyne, kes liitus Liverpooliga 2015. aastal, ehk vaid pisut varem, kui meeskonna peatreenriks sai Jürgen Klopp. Oma kahel esimesel hooajal esindas Clyne Liverpooli 93 kohtumises ning teenis oma vägeva vastupidavusega Kloppilt austava nimetuse "Masin".

Ent alates 2017. aasta maist on Clyne Liverpooli eest kaasa teinud vaid kümnes kohtumises, ning kui tema leping 30. juunil lõpeb, laseb Liverpool tal lihtsalt minna. Nii mõnigi klubi on sarnases olukorras mängijale pakkunud lühikest lepingupikendust, et hooaeg väärikalt lõpetatud saaks, ent Clyne'i puhul Liverpool seda ei teinud.

Clyne kadus orbiidilt 2017. aasta suvel, kui sai vigastada ning tema koha äärekaitses võttis üle Trent Alexander-Arnold. Vigastuspausilt naasnuna rügas Clyne küll visalt treeningutel, ent kohta Liverpooli koosseisus enam tagasi võidelda ei suutnud. Mullu esindas ta pool hooaega laenulepingu alusel Bournemouthi klubi.

Nüüd, kus ülejäänud Liverpooli mängijad valmistuvad klubi treeningkeskuses Melwoodis taasalgavaks hooajaks ja peagi saabuvateks tiitlipidustusteks, peab 29aastane Clyne end üksinda vormis hoidma akadeemia treeningväljakutel Kirky's. Kloppil pole oma kunagist "Masinat" enam vaja ning esimesel juulil peab ta klubist tagaukse kaudu lahkuma.