Kyrie Irving on üks NBA-tähtedest, kellel on kahtlusi, kas ta soovib hooaega lõpuni mängida.Foto: USA Today/Scanpix
Korvpall
17. juuni 2020, 10:34

NBA mängijate lähitulevik: elu luksuslikus isolatsioonis, kus keelatakse lauatennise paarismäng ja avatakse telefoniliin pealekaebamiseks

Korvpalliliiga NBA teatas eelmisel nädalal, et nad soovivad hooaja lõpuni mängida. Kohtumistega plaanitakse jätkata juuli lõpus, finaal saab kõige hiljemalt läbi oktoobris. Klubid suunatakse selleks ajaks Orlandosse, kus neile proovitakse DJde, videomängude, juuksurite, piljardilaudade abil kindlustada võimalikult mugavad tingimused.

NBA hooaja jätkumisele pani õla alla Disney, kes lubab klubid ja nende mängijad enda territooriumile Orlandos. Selgusid ka piirangud ja hüved, mis korvpallureid lähikuudel ootavad. Enam kui 100-leheküljelises reeglistikus on välja toodud sisuliselt iga detail, milline saab olema elu Disney Worldi linnakus, kirjutab USA portaal Espn.

Igal meeskonnal lubatakse linnakuse tuua 35 inimest, kellest 15–17 on mängijad ja ülejäänud tugiteenuste osutajad. Klubidel soovitatakse tungivalt kaasa võtta ka vaimse tervise spetsialist, sest korvpallurid on järgnevad kuud lähedastest ja sõpradest eemal. Kogu personal jaotatakse ära erinevate hotellide ja majutusasutuste vahel.

Juhul kui keegi annab positiivse koroonatesti, siis suunatakse ta kohe isolatsiooni, kust ta saab väljuda peale kolme negatiivse testi andmist. Kõik linnakusse tulevad inimesed peavad allkirjaga kinnitama, et järgivad kõiki kohapealseid ja saabumiseelseid protokolle.

Et mängijatel ei tekiks koduigatsust, siis luuakse neile VIP-tingimused. Veebilehe TMZ sõnul on nende käsutuses DJ-puldid, lauatennise- ja piljardilauad, juuksurid, basseinid ja eraldi puhkeruumid, kus on võimalik taguda konsoolimänge.

Siiski on sealgi omad reeglid. Kuigi kossuväljakul võivad pallurid higistena üksteise vastu mütata, siis linnakus ei tohi nad näiteks lauatennist paaris pidada. Samuti on pandud piirangud kaardimängudele, mille puhul peavad tähed kandma maske ja pidevalt kaarte desifintseerima.

NBA loob ka anonüümse infotelefoni, kus mängijad saavad teatada protokolli rikkumistest. Kõik mängijad pole hooaja jätkamise ideest vaimustunud. Probleemiks on nii lähedastest eemalolek, hirm koroonaviiruse ees kui ka küsimus, kas USAs toimuvate massiprotestide ajal on õige korvpalli mängida.

Liiga sõnul võivad mängijad osalemisest loobuda, kuid sellest peab teada andma enne 24. juunit.