Jeanette Ottesen 2015. aasta MMilFoto: AFP/Scanpix
Ujumine
17. juuni 2020, 11:59

48kordne tiitlivõistluste medalist meenutab rasedust: kaotasin päevapealt kõik toetused. Oli tunne, et peame varsti tänaval elama

48kordne ujumise tiitlivõistluste medalist Jeanette Ottesen (32) meenutas, kuidas Taani ujumisliit ja sponsorid loobusid naise toetamisest, sest ta jäi rasedaks.

Ottesen kirjeldas, kuidas andis 2017. aastal Taani ujumisliidule teada oma rasedusest. Rõõmus sündmus muutus peagi šokiks, sest alaliit ja sponsorid loobusid sportlase toetamisest ning kuu lõpus tema pangakontole raha enam ei tulnud.

Naisterahva sõnul oli pettumus väga suur, sest ta polnud öelnud, et teeb karjääris pausi. Vastupidi, ta tahtis peagi tippu naasta. "Mõnda aega oli tunne, et peame varsti tänaval elama. Kurat, mul polnud sissetulekut. Olukord oli tõesti keeruline. Tundus, et mind lihtsalt hüljati," vahendas Ekstrabladet TV2 dokumentaalfilmi.

Situatsioon tekitas Ottesenile suuri raskusi. Ta räägib dokumentaalis, kuidas ta suutis vaevu üüri maksta. "See oli keeruline aeg. Kõik mu sponsorid kadusid ja pidin alustama otsast peale," meenutas ta.

Taani ujumisliidu juht Lars Green Bachi sõnul peab naine ise peeglisse vaatama. "Toetuse määravad edu ja edasised õnnestumisvõimalused. Jeanette rääkis oma rasedusest ega taotlenud tulevikuks rahalist tuge. Seetõttu käsitlesime asja kui vaheaega karjääris," kommenteeris ta.

Taani ujuja on võitnud kuus maailmameistrivõistluste ja kümme Euroopa meistrivõistluste kulda. Rio de Janeiro olümpial võitis Ottesen 4x100 meetris teatujumises pronksi.