Dirtfishi sõnul on soosik Pirelli töökohale Andreas MikkelsenFoto: AFP/Scanpix
WRC
17. juuni 2020, 12:40

Ootamatu võimalus lepinguta WRC-sõitjatele: neli töötut juhti võitlevad ühe koha pärast

Autoralli maailmameistrivõistlustel vahetub järgmisel hooajal rehvitootja, kui WRC-masinate rehvitarnijaks naaseb Pirelli. Testide tegemiseks vajavad nad tippsõitjat ja nimekirja on jäänud neli meest.

"Kaasame juhi, kes sel aastal maailmameistrivõistlustel ei sõida. Vajame siiski pilooti, kellel on nende autodega kogemusi. Valik pole veel tehtud, kuid nimekirjas on Kris Meeke, Jari-Matti Latvala, Hayden Paddon ja Andreas Mikkelsen," sõnas Pirelli ralliosakonna juht Terenzio Testoni veebilehele Autosport.

Esialgselt pidid testid algama juba aprillis, kuid koroonapandeemia lõi need plaanid sassi. Tanzoni sõnul soovitakse juulist rajale saada ja töökoht asub esialgu Itaalias.

"Pirelli on alati Sardiinias läbi viinud nii kruusa- kui ka asfaltrehvide katseid. Meie kõik senised andmed on sealt pärit ja saame kohe aru, kas toode on hea või mitte. Seetõttu sõidame sinna," sõnas ta.

Dirtfishi sõnul on soosik kohale Andreas Mikkelsen. "Olen Pirelliga rääkinud ja tean, et olen koos mitme teisega juhiga nimekirjas. Midagi kindlat veel pole," sõnas norralane.

Pirelli sõidab teste Citroeni C3 WRCga, milega MM-tasemel sõideti viimati möödunud hooajal. Prantusmaa meeskond loobus WRC-sarjas osalemisest eelmise aasta lõpus, mistap nende autoga testimine ei anna eelist ühelegi praegusele tehasemeeskonnale.