"Ta ütles, et me ei tohi enne tualetist lahkuda, kui oleme proovinud kokaiini," kirjeldab noor hokimees oma esimest pidu tiimikaaslastega. Foto on illustratiivne.Foto: Tiina Kõrtsini
Jäähoki
17. juuni 2020, 14:03

Endine hokimängija: meeskonnakaaslased sundisid mind 16aastaselt kokaiini proovima ja keerasid tuksi mu vaimse tervise

Endine Kanada hokimängija Eric Guest meenutas sotsiaalmeedias, kuidas meeskonnakaaslased sundisid teda kokaiini proovima ja kuidas noortesport ta vaimse tervise ära rikkus.

20aastane Guest postitas Instagrami video, milles ta meenutab toimunut ja mõtiskleb selle üle, milliseid ebameeldivaid asju peavad noored mängijad grupi survel tegema.

Guest rõhutas, et ei soovi ühtegi toonast kaaslast avalikult risti lüüa. Siiski ei taha ta vaikida teemal, millel võib olla noorte mängijate vaimsele tervisele tohutu mõju. Juhtum leidis aset neli aastat tagasi, kui 16aastane noormees sõlmis lepingu hokiliigas OHL mängiva Kitchener Rangersiga. Peagi ootas teda ees võistkonna esimene ühine pidu.

"Muidugi panid meeskonnakaaslased mind jooma ja sellega polnud probleemi. Siis ütles üks meeskonna vanimaid liikmeid, et noormängijad läheksid temaga vannituppa," meenutas ta. Seal selgus, miks neil paluti ruumi siseneda.

"Võistkonna noore liikmena sa usud, mida vanemad mängijad sulle ütlevad. Sul pole võimalust võidelda. Eriti nendega mängijatega, kes on juba NHLi draft'i valitud. Sa toimid nii, nagu nad ütlevad," jätkas Guest. Pärast ukse lukustamist andis kogenum mängija noortele meeskonnakaaslastele šokeeriva käsu.

"Ta ütles, et me ei tohi enne tualetist lahkuda, kui oleme proovinud kokaiini. Olin 16aastane ja polnud kindel, kuidas käituda. Ma polnud kunagi varem sellistel pidudel käinud. Kuid selliseid asju ei tohiks kunagi juhtuda," ütles Guest, kes eelmisel aastal loobus hokikarjäärist.

Noormees võitles mängijana mitmete probleemidega ja käis pidevalt nõustaja juures. Guest meenutab, et valetas oma vanematele aastaid, kuidas talle klubi juures meeldib. Peagi tekitas pidev ärevus poisile vaimseid probleeme ja ta hakkas oma haigust leevendama kanepi suitsetamisega.

Guesti sõnul on noortespordis alkoholi- ja narkoprobleemid tavaline nähtus. "Ma polnud maailma parim hokimängija, sest vastaselt juhul mängiksin NHLis. Ma ei taha odavat kuulsust, vaid oma probleemidest ausalt rääkida," lausus hokimees, kes parimatel aastatel jõudis Kanada noortekoondiste piirimaile.

Ta tunnistas, et mingil hetkel oli tal piinlik öelda, et mängib hokit, sest sellega kaasneb negatiivne maine. "Ütlesin kohtingul, et olen hokimängija, ja kaaslase esimene reaktsioon oli, et olen üks neist kuttidest. See haavas mind. Kuna olin sportlane, siis eeldati, et ma ei kohtle tüdrukuid hästi," tõdes ta.

Hokiliiga OHL kinnitas, et alustas noormehe sõnade põhjal uurimist.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Eric Guest ⚡️ (@ericguest88) on