Jüri Ratas.Foto: Robin Roots
WRC
17. juuni 2020, 21:43

Jüri Ratas: luban anda endast kõik, et WRC etapp Eestisse tuua (2)

Jüri Ratas vastas täna Facebook live'i vahendusel huviliste küsimustele, teiste teemade seas puudutas ta ka autoralli MM-sarja etapi Eestisse toomist. Peaminister kinnitas, et teeb kõik, mis tema võimuses, et see mõte teostada.

Ratas meenutas ka, et siis, kui teatati Rally Estonia ärajätmisest, oli ta ürituse jätkamise poolt. 

"Mäletan, et kui selle aasta alguses tuli uudis, et ralli jääb ära, siis olin vist ühes raadiosaates ja ütlesin, et töötan jätkuvalt selle nimel, et ralli toimuks. Viimased uudised on olnud päris positiivsed, tänu sellele hirmsale viirusele. Aga täna on olnud Eesti-poolsetelt korraldajatelt signaal see, et rahvusvaheline kogukond kaalub väga tõsiselt ja ka usaldab, et Eestis võiks olla WRC etapp, mitte promotsioonietapp, vaid lausa ametlik etapp," selgitas Ratas.

Peaminister kinnitas, et tema on igal juhul etapi Eestisse toomise poolt ning igal juhul tuleks see ära teha.

"Luban anda kõik selleks, et see toimuks. Loomulikult see tähendab suuremat maksumaksja tuge, kuskil 2,5 miljonit eurot, aga minu meelest see väärib seda. Ma loodan, et me näeme WRC autosid Eestis sellel aastal. Selle nimel hoian pöialt ja kindlasti olen nendega kohtunud ja teen tööd. Aga see eeldab ka seda, et rallikogukonnas pannakse vaidlused omavahel maha ja töötatakse ühe asja nimel."

"Minu arust on see väga oluline. Seda enam, et Eestis on täna maailmameister Ott Tänak, tuua selliseid spordialasid meie kodupubliku ette - suurepärane! Korraldajad on öelnud, et telepilt läheb väga paljudesse riikidesse, ligi 150 miljoni inimeseni ja see kõik reklaamib meie ilusat ja kaunist Lõuna-Eestit, olgu see Elva või Tartu. Elame kaasa ja anname parima. Ma usun, et see toimub!" lausus Ratas.