Örjan Nyland kukkus palliga väravasse, aga tehnoloogia ei näinud. Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
18. juuni 2020, 08:35

VIDEO | Inglismaa jalgpall naasis skandaaliga

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga naasis koroonaviiruse pausilt skandaaliga: palju kiidetud ja seni suurepäraselt toiminud väravajoonetehnoloogia vedas alt. Sheffield United lõi Aston Villale värava, mida ei näinud kohtunikud ega tehnoloogia.

Väravavaht Örjan Nyland jäi hätta Ollie Norwoodi tsenderduse püüdmisega ning kukkus pall käes selgelt üle joone. Mõned Unitedi mehed tähistasid juba väravat, kuid kohtunik Michael Oliver viitas oma käekellale, mis peaks vibreerima, kui pall joone ületab. Seekord seda ei juhtunud.

Kotkasilma süsteemi välja töötanud ettevõte vabandas. Nende sõnul on tehnoloogiat kasutatud 9000 mängul ja esimest korda jäi seitsmel värava juurde paigutatud kaameral olukord nägemata. Asi oli ilmselt selles, et vaatevälja segas väravavaht, kaitsja või väravapost.

Kotkasilma senine ajalugu on olnud niivõrd usaldusväärne, et antud olukorda ei vaadanud mängu ajal üle ka videokohtunike süsteem ehk VAR.

Villa ja Sheffield leppisid lõpuks 0 : 0 viigiga. United kaotas kolm väärtuslikku punkti, mis oleks tõstnud võimalusi võidelda koha eest Meistrite liigas. Nüüd ollakase 44 punktiga kuuendad, neljas koht jääb nelja punkti kaugusele.

Manchester City tegi kolmapäeval 3 : 0 tuule alla Londoni Arsenalile, väravad lõid Raheem Sterling, Kevin De Bruyne ja Phil Foden. Arsenali kaitsja David Luiz teenis 49. minutil punase kaardi.

Standings provided by SofaScore LiveScore