Urmas Klaas ja Jüri Ratas (keskel) 2018. aasta Rally Estonia avamisel. Foto: Aldo Luud
WRC
18. juuni 2020, 13:37

Rallisõber Ratas: „Selge, et kui Eestis toimuks WRC-etapp, siis maksab see rohkem kui miljon. Valitsus on nõus rohkem panustama.“ (2)

Valitsuse pressikonverentsil selgitas peaminister Jüri Ratas, millise summaga oleks riik valmis toetama Eestis toimuvat MM-rallit.

„Ootame ära. Ralli korraldajatel seisavad järgnevate päevade või nädalate jooksul ees tõsised kohtumised rahvusvahelisel tasandil. Eesti valitsus on välja öelnud kindla seisukoha: kui etapi Eestisse toomine on võimalik, siis meie seda toetame,“ ütles Ratas.

„Loomulikult teeme sel juhul ka vastava rahalise eralduse. Praegu on riigieelarves kirjas üks miljon eurot. Sel juhul on arvestatud, et toimub ainult promotsiooniralli. Selge, et kui Eestis toimuks WRC-etapp, siis maksab see rohkem kui miljon. Valitsus on nõus rohkem panustama.“

Kolmapäeval teatas Rally Estonia direktor Urmo Aava pressiteate vahendusel, et neile tehti WRC promootori poolt pakkumine korraldada Eestis MM-sarja etapp. Sel puhul maeti maha ka sõjakirves Eesti Autospordi Liiduga ning rallit hakatakse korraldama ühiste jõududega. Senise info põhjal võib eeldada, et MM-sari ei naase enne septembrit.

Võimalik, et esialgne koroonakriisi järgne MM-sarja kalender tuleb avalikuks sel nädalal.