Becs Williams ja Ott Tänak 2019. aasta Rally Estonial.Foto: Reigo Teervalt
WRC
19. juuni 2020, 21:19

Rally Estonia saatus selgub ilmselt juuni lõpus

Reedel kogunes Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) spordikomisjon, kus arutati ralli MM-hooaja jätkumise üle. Esialgset kalendrit veel ei avaldatud, vahendab portaal motorsport.com.

MM-sari jäi pooleli märtsis, kui sõidetud oli vaid Monte Carlo, Rootsi ja Mehhiko rallid. Koroonaviiruse pandeemia tõttu on hulk võistlusi tühistatud ning seni pole teada, millal ja kus tiitliheitlus jätkub. Seni on kõlama jäänud, et maailmameistri välja selgitamiseks peaks tänavu toimuma vähemalt seitse rallit.

Kindlasti jäävad tänavu ära Portugali, Keenia, Uus-Meremaa ja Walesi etapid. Praeguse seisuga on teadmata ajaks edasi lükatud Argentina ja Sardiinia rallid.

FIA kaalub Euroopast asendusvõistluste leidmist ning peamised kandidaadid on väidetavalt Eesti, Belgia ja Läti rallid.

Lisaks on olemas võimalus, et ralli korraldamisega saavad hakkama ka algselt kalendris olnud Saksamaa, Türgi ja Jaapan.

Ilmselt avaldatakse esialgne MM-sarja jätkumise kalender juuni lõpus. Sõitma hakatakse kõige varem septembris.

Rally Estonia direktor Urmo Aava ütles Vikerraadiole, et Eesti MM-ralli toimumise võimalus on suur ning võistlus toimuks septembri esimesel või teisel nädalavahetusel.

FIA avas veidi kaarte ka järgmise hooaja osas. Esialgses kavas on sees Hispaania ja Austraalia etapid, mis tänavu kalendrist välja jäid. Lisaks sõidetakse suure tõenäosusega Monte Carlos, Soomes, Portugalis, Rootsis, Keenias, Itaalias ja Jaapanis.