Walter Zenga.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
21. juuni 2020, 15:18

Klavani ja Cagliari peatreener valusa kaotusega lõppenud debüütmängust: algus oli täiesti vastuvõetamatu!

Ragnar Klavan ja Cagliari naasid eile koroonapausilt kaotusega, jäädes Itaalia jalgpalli meistriliigas võõrsil tulemusega 1:2 alla Hellas Veronale. Märtsis Sardiinia klubi peatreeneriks saanud Walter Zenga tunnistas, et mängu algusega ei saanud kuidagi rahule jääda. 

Külalismeeskond jäi 26. minutiks 0:2 kaotusseisu, kui teist korda jõudis sihile Samuel Di Carmine. Veidi hiljem sai pärast videoabikohtuniku (VAR) otsust punase kaardi aga Fabio Borini, jättes Verona platsile kümne mehega. Arvulise ülekaalu suutis Cagliari ära kasutada, sest kaks minutit enne avapoolaja lõppu lõi ühe värava tagasi Giovanni Simeone.

Paraku ei kestnud selline luksus kaua, sest 70. minutil pidi omakorda platsilt kahe kollase kaardi tõttu lahkuma Luca Cigarini. Rohkem mängus sihile ei jõutud, mis tähendas, et Cagliari kirjutas tabelisse neljanda järjestikuse kaotuse.

Zenga, kes pidi koroonaviiruse pandeemia tõttu üle kolme kuu oma treeneridebüüti ootama, tõdes, et just mängu kehv algus läks meeskonnale kalliks maksma.

"Alustasime halvasti ning lasime neil esimesel minutile väravale lüüa. Meil ei õnnestunud mängu enda kontrolli alla saada ja meie esimesed 20 minutit olid vastuvõetamatud. Me ei saa lasta neil lüüa kaht väravat, mis olid ärahoitavad. Positiivse poole pealt suutsime osaliselt tänu Fabio Borini punasele kaardile mängus püsida, kuid meil nappis teravust ning puudus organiseeritus," vahendas Zenga sõnu DAZN.

Itaallane lisas, et teisele kolmveerandtunnile läheneti teistmoodi, kuid paraku loodetud muutust see sisse ei toonud. 

"Muutsime teisel poolajal mänguplaani ning proovisime teha parandusi, kuid olime endiselt liiga staatilised. Kui meeskonnas on üks mängija rohkem, siis on tähtis poolkaitsesse mehi juurde tuua ning mängu üle kontroll haarata," selgitas Zenga. 

Treener tõi ka välja, et meeskonnast puudus kaks võtmemängijat, kuid vabandusena ta seda kasutada ei tahtnud.

"Ma ei otsi alibit, kuid meeskonnas polnud Joao Pedrot ega Radja Nainggolani. Oli positiivne, et meeskond ei leppinud kaotusega, vaid proovis võidelda, kuid oleksime pidanud mõnes olukorras natuke kindlamad olema ning parandama vigu, mida täna nägin. Me ei saa lubada nõnda passivset mängu algust," lisas Zenga.

Cagliari on 12 vooru enne hooaja lõppu 12. kohal, olles kogunud 32 silma. Viimati sai meeskond võidurõõmu tunda mullu 8. detsembril, kui tulemusega 4:3 alistati Sampdoria. Ragnar Klavan jälgis eile tervet kohtumist pingilt.

Liigat juhib Torino Juventus, kel koos 63 punkti. Neile järgnevad vastavalt 62 ja 54 silmaga Rooma Lazio ja Milano Inter.

Tabeliseis:

Standings provided by SofaScore LiveScore