Viktor Troicki ja Novak Djokovic turniiril. Hiljem selgus, et mõlemad on nakatunud koroonaviirusega.Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
23. juuni 2020, 16:27

Novak DjoCovid: maailma esireket nakatus koroonaviirusega (1)

Aadria tuurilt alguse saanud koroonaviiruse puhang jõudis meeste tennise esireketi Novak Djokovicini, kes oli turniiri korraldaja.

Mõned päevad tagasi teatas Bulgaaria tennisetäht Grigor Dimitrov, et on nakatanud koroonaviirusega. Seejärel teatas sama teinegi Novak Djokovici korraldatud turniiril mänginud tennisist – horvaat Borna Coric. Esmaspäeva õhtul lisandus koroonapositiivsete mängijate nimekirja ka serblane Viktor Troicki.

Maailma tennise esireket Novak Djokovic keeldus esialgu koroonatestist, sest temal ja ta lähikonnal „ei ilmnenud haiguse sümptomeid“. Hiljem lasi mees siiski proovid ära teha ja selgus, et temagi on haigestunud.

„Korraldasime turniiri parimate kavatsustega ja teadmises, et viiruse levik on vähenenud. Kahjuks levib see endiselt. See on reaalsus, millega peame elama ja kohanema. Loodan, et nakatunud inimeste tervisega ei juhtu midagi hullu. Jään 14 päevaks karantiini ja viie päeva pärast tehakse mulle uus test,“ seisis Djokovici avalduses.

Suure tõenäosusega lisandub lähiajal veelgi nakatunuid, sest turniiriga kaasnesid ka siseruumides toimunud rahvarohked peod.

Turniiril osalenud mängijatest on negatiivsest proovist teatanud venelane Andrei Rubljov, sakslane Alexander Zverev ja horvaat Marin Cilic.