Sõitjad avaldamas austusavaldust Bubba Wallace'leFoto: Reuters/Scanpix
Auto-Moto uudised
23. juuni 2020, 17:38

Skandaal NASCARis: sarja ainsa mustanahalise sõitja garaažist leiti silmus

Ameerika autospordisari NASCAR sattus skandaali keskmesse, sest sarja ainsa mustanahalise sõitja Bubba Wallace'i garaažist leiti pühapäeval silmus. Teised piloodid avaldasid mehele toetust ja lükkasid ta masina stardijoonele.

Sarja ainus mustanahaline sõitja oli varasemalt avaldanud toetust USAs toimunud massirahutustele, värvis oma masinale fraasi "mustanahaliste elud loevad" ja tema eestvedamisel keelati sarjas konföderatsiooni lippude kasutamine.

Pühapäeval leiti Bubba Wallace'i võistkonna boksist orjapidamist ja lintšimisajalugu sümboliseeriv silmus. NASCARi piloodid ja meeskondade liikmed avaldasid Bubba Wallace'le toetust ning lükkasid esmaspäeval mehe masina stardijoonele.

14. kohal lõpetanud Wallace läks peale võistlust kaamera ette ilma kaitsemaskita ja sõnas, et tahab näidata, et jälk tegu ei röövinud ta näolt naeratust. Samuti avaldas ta tunnustus kõigile toetajatele.

"See spordiala on muutumas," tõdes Wallace hiljem. "Tänan kõiki toetajaid, sõitjaid, taustajõude ja fänne. See on tõepoolest uskumatu, olen õnnelik, et saan sellest alast osa võtta."

NASCARi sõnul asusid nad koos FBIga juhtumit uurima.