Kristjan Ceh.Foto: Instagram/@kristjanceh
Kergejõustik
24. juuni 2020, 11:12

VIDEO | 21aastane Sloveenia kettaheitja parandas rahvusrekordit enam kui kahe meetriga ja püstitas omavanuste maailmarekordi

Sloveenias on sirgumas uus kettaheitetalent. 21aastane Kristjan Ceh parandas eile enda nimele kuulunud rahvusrekordit enam kui kahe meetriga, saades kirja tulemuse 68.75. Resultaat tähistab ka U23 vanuseklassi maailma tipptulemust. 

2.06 m pikk Ceh saatis teisel katsel kahekilose heitevahendi 67.71 m  kaugusele, mis oli tublisti parem tema senisest rekordist 66.29. Päeva parim tulemus sündis neljandal üritusel, seeria lõpetas ta samuti väga hea heitega - 68.63.

"See on uskumatu. Ma ei unistanud kunagi, et saavutan sellise tulemuse. Võin olla uhke ning seda on kogu mu meeskond. Kuid arvan, et stabiilsed heited 64-65 meetri juurde oleks realistlik eesmärk selleks aastaks. Pikad heited lihtsalt juhtuvad. Tuul aitas mind täna pisut ning kasutasin head tingimused ära," jäi Ceh pärast võistlust tagasihoidlikuks. 

Võistlusgraafik on sloveenil tihe: 27. juunil ja 2. juulil võtab ta U23 Euroopa meister Austria linnades St Poltenis ja Eisenstadtis mõõtu mulluse pronksimehe Lukas Weisshaidingeriga. 

Maailma hooaja edetabelis hoiab Ceh valitseva maailmameistri Daniel Stahli (70.25) ja Doha MM-hõbeda Fedrick Dacresi (69.67) järel kolmandat kohta.