Novak Djokovic.Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
24. juuni 2020, 12:01

TWITTERI-MÖLL | Üldse ei imesta, et aasta s*tapea Novak Djokovic koroonaviirusesse nakatus (2)

Serblasest tennise maailma esireket Novak Djokovic korraldas hiljuti kodumaal turniiri, mis sai enneaegse lõpu – esmalt andis positiivse koroonaproovi Grigor Dimitrov. Kuigi tennisist on juhtunu pärast vabandanud, ei päästnud see teda suure kriitikatulva alla sattumast. 

Djokovic tundis juhtunu pärast kahetsust ning tõdes, et turniiri korraldamiseks oli liiga vara.

„Korraldasime turniiri parimate kavatsustega ja teadmises, et viiruse levik on vähenenud. Kahjuks levib see endiselt. See on reaalsus, millega peame elama ja kohanema. Loodan, et nakatunud inimeste tervisega ei juhtu midagi hullu. Jään 14 päevaks karantiini ja viie päeva pärast tehakse mulle uus test,“ seisis Djokovici avalduses.

Esialgu keeldusu 33aastane tennisist koroonatestist, sest temal ja ta lähikonnal „ei ilmnenud haiguse sümptomeid“. Hiljem lasi mees siiski proovid ära teha ja selgus, et temagi on haigestunud. Lisaks nakatus tema naine Jelena, viirus on diagnoositud ka horvaadil Borna Coric ja serblasel Viktor Troicki.

Suure tõenäosusega lisandub lähiajal veelgi nakatunuid, sest turniiriga kaasnesid ka siseruumides toimunud rahvarohked peod.

Eriti teravalt mõisteti Djokovic hukka Twitteris, kus tennisesõbrad end tagasi ei hoidnud.

2,3 miljoni jälgijaga blogi Barstool Sports nimetas 17 suure slämmi turniiri võitnud serblast aasta s*tapeaks ning tõdes, et koroonasse nakatumine neid sellise käitumise puhul imestama ei pane:

Austraalia tennisist Nick Kyrgios, kel on tennisemaailmas küljes pätipoisi maine, leiab, et Djokovici tegu ületab kõrge kaarega kõik tema lollused:

Endine maailma esireket Andy Murray tõdes, et turniiril osalenute koroonasse nakatumine teda imestama ei pane:

Oli ka fänne, kes serblasele kaasa tundsid:

Kui ka neid, kes temasse usu kaotasid:

Ning ka selliseid tennisefänne, kes juba varasemast Djokovicist kuigi kõrgel arvamusel polnud: