Sergio Ramos peale väravalööömistFoto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
25. juuni 2020, 11:01

Uus Messi? La Ligas purustati 80 aasta vanune rekord

Kolmapäeval tehti Hispaania jalgpalli kõrgliigas ajalugu, sest Mallorca ridades jooksis väljakule 15aasta ja 219päevane vanune Luka Romero. Sellega sai temast liiga kõigi aegade noorim mängija.

Madridi Real alistas La Ligas 2:0 Mallorca ja tõusis 31. vooru järel meistrivõistluste liidriks. Hispaania pealinna klubile tõid võidu Vinicius Juniori ja meeskonna 34aastase kapteni Sergio Ramose väravad. Mängus purustati ka 80 aastat vana rekord, kui platsile jooksis vaid 15aasta ja 219päevane vanune Luka Romero

Mallorca ridades mängiv Romero vahetas 84. minutil välja Iddrisu Babanile. Varem kuulus rekord Celta Vigo jalgpallurile Sansonile, kes käis enne teist ilmasõida platsil 15aaasta ja 255 päeva vanuselt

"Tähtsaim on see, et ta on siin, sest ta väärib siin viibimist. Ta mängis hästi ja oli agressiivne. Kui teda julgustame, siis jätkab ta arenemist," ütles Mallorca loots Vicente Moreno pärast matši.

Mehhikos sündinud Romerol on õigus esindada Mehhikot ja Hispaaniat, kuid vasakujalgne osav mängumees soovib esindada oma vanemate sünnikoha Argentiina koondist. See tekitab paralleele Lionel Messiga.

Sellega sarnasus ei piirdu, sest pilku tõmbas ka Romero vägev mullet, mis sarnaneb noore Messi soenguga.

Seitse vooru enne hooaja lõppu hoiab Mallorca tabelis 18. kohta. Tabeli tipus on Madridi Realil ja Barcelonal võrdselt 68 punkti, ent omavaheliste mängude tõttu on eelis pealinna klubil.

Standings provided by SofaScore LiveScore