Bubba Wallace.Foto: AFP/Scanpix
Auto-Moto uudised
25. juuni 2020, 12:42

Vihakuritegu uurinud FBI: mustanahalise sõitja boksist leitud silmus oli tegelikult köis, millega garaažiust suletakse

Ameerika autospordisari NASCAR sattus nädala alguses skandaali keskmesse, sest sarja ainsa mustanahalise sõitja Bubba Wallace'i garaažist leiti pühapäeval silmus. Vihakuritegu asus uurima FBI, kes selgitas välja, et tegu on lihtsalt köiega, millega garaažiust sulgetakse.

Pühapäeval leiti Bubba Wallace'i võistkonna boksist köis, mis meenutas orjapidamist ja lintšimisajalugu sümboliseerivat silmust. NASCARi piloodid ja meeskondade liikmed avaldasid Bubba Wallace'le toetust ning lükkasid esmaspäeval mehe masina stardijoonele. Sõidu järel esines sõitja emotsionaalsete sõnavõttudega ja mees tõusis USAs kangelaseks.

Nüüd selgus, et tegu oli suure arusaamatusega. Vihakuritegu uurima asunud FBI raporti sõnul oli tegu köiega, millega garaažiust sulgetakse.

"FBI sai teada, et garaaž number 4, kust köis leiti, määrati Bubba Wallace'ile eelmisel nädalal," teatas agentuur avalduses. "Uurimise käigus näitasid tõendeid, et garaažist leitud silmus asus seal juba eelmise aasta oktoobris."

"Olen kergendunud, et see polnud see, mida kartsime," sõnas Wallace peale tõe selgumist. "Tahan tänada oma meeskonda, NASCARi ja FBI-d, et tegutseti kiirelt ja seda käsitleti vihakuriteoena. Võrreldes alternatiividega võtame hea meelega selle väikese häbi vastu."