Andrea AdamoFoto: AFP/Scanpix
WRC
25. juuni 2020, 13:22

Pahane Andrea Adamo: tahame järgmisel hooajal ainult kümmet MM-rallit

WRC sarja promootori sõnul soovitakse järgmisel aastal korraldada vähemalt 12 MM-rallit, millest üheksa on teada. Hyundai tiimi juhtiva Andrea Adamo sõnul on tosin võistlust liig.

Koroonapandeemia põhjustatud majanduskitsikuse tõttu tuleb järgmisel hooajal autoralli MM-sarjas võistluste arvu vähendada. WRC promootor sooviks läbi viia tosin võistlust, kuid meeskonnad soovivad vaid kümmet.

Lühema kalendri eest võitleb väga häälekalt Hyundai rallimeeskonna pealik Andrea Adamo. "Tundub, et meid kaasatakse vaid siis, kui on vaja maksta," ütles ta Saksa meedias. "Oleme WRC promootorile selgelt teatanud, et tahame järgmisel hooajal ainult kümmet MM-rallit. Kui paljud neist toimuvad Euroopas jääb teiste otsutada."

Kui tiimid oma tahtmise läbi suruvad, siis on tuleva aasta rallikalendris vaid üks vakantne koht. WRC teatas hiljuti, et 2021. aastal toimuvad kindlasti Monte Carlo, Rootsi, Portugali, Itaalia, Keenia, Soome, Hispaania, Jaapani ja Austraalia etapid.

Adamo pole rahul ka selle hooajaga, sest siiani pole selget teavet Türgi etapi kohta. Tänavu oli esialgu plaanis 16 võistlust ja siiani on lahtine, kui palju õnnestub reaalselt sõita.

Kuigi WRC promotor sooviks järgmisel aastal korralda vähemalt 12 etappi, siis reaalsuses peavad nad arvestama meeskondadega. Rallisarjas osaleb vaid kolm tiimi ja nad ei saa lubada, et mõni autotootja võistlemisest loobuks.