Wesley SneijderFoto: AFP/Scanpix
Jalgpall
25. juuni 2020, 16:20

Hollandi jalgpallitäht rasketest aegadest: mu parim sõber oli viinapudel

Hollandi legendaarne poolkaitsja Wesley Sneijder kirjutas oma elulooraamatus, kuidas ta Madridi Realis mängides kuritarvitas alkoholi.

"Olin noor, hindasin edu ja tähelepanu keskpunktis olemist. Asjad läksid valesti. Tegu polnud narkootikumidega, vaid alkoholi ja rock 'n' rolliga," vahendas Hispaanias meedia 36aastase Snejideri sõnu. Hollandlane pallis oma parimail aastail Amsterdami Ajaxis, Milano Interis ja Madridi Realis. Just viimase ridades mängides tekkisid mehel tõsisemad probleemid.

"Harjusin staarieluga. Mind hinnati Madridi Reali mängijana ning ma kulutasin tuhandeid eurosid," meenutas ta toonast elu. Mehe sõnul käis ta alati väljas mõne oma meeskonnakaaslasega, kelleks enamasti oli kunagine Hispaania koondislane Guti.

2009. aastal läks ta lahku ka oma elukaaslasest Ramonast ja lapsest. "Olin üksinda ning nägin väikest Jesseyt väga harva. Ma ei pannud tähele, kuidas pudel viina muutus mu parimaks sõbraks. Valetasin endale, et mul läheb hästi. Mu füüsiline vorm halvenes märkimisväärselt ja jooksin vähem. Mõtlesin, et keegi ei märka," jätkas ta.

2019. aastal karjääri lõpetanud Sneijder kandis Hollandi koondise särki 134 kohtumises. Mehe säravaim aasta tuli kohe peale Madridist minema kolimist. 2009/2010 hooajal võits ta Milano Interi ridades Meistrite liiga, Itaalia liiga ja Itaalias karika. Järgneval suvel aitas ta Hollandi MMi finaali.