AITA VÄLJA!? Popikoon nublu (vasakul) lüürikast käib Ott Tänak küll läbi, kuid päris traditsioonilist spordilaulu pole tema sulest veel tulnud. Küll aga on Tänakule pühendatud mitu süldilugu, mis ei kannata muusikalises mõttes mingit kriitiikat.Foto: Stanislav Moškov
Spordivaria
26. juuni 2020, 08:15

Miks kirjutatakse Eesti spordist vaid õudset muusikat?

Kui Eesti spordile pühendatud muusikapalad peegeldaksid meie atleetide tulemusi, oleks Eesti igas medalitabelis viimane ja Ott Tänak üks kehvemaid rallisõitjaid maailmas.

Viimased väga mitu aastat olen Eesti rahvapidu ehk jaanipäeva võtnud väga rahulikult. Ka tänavu läksin lihtsalt maale pakku ja kui lähikondlased kolisid külabaari lähistele lõket nautima, eelistasin ise vaadata Itaalia jalgpalli kõrgliiga kohtumist Cagliari ja SPALi vahel, lootuses näha ajalugu. Kuna Ragnar Klavan oli Cagliari algkoosseisus ja Georgi Tunjov SPALi pingil, polnud kaugel erakordne hetk, kus Euroopa suurliigas oleks esimest korda läinud väljakul otseselt vastamisi kaks Eesti jalgpallurit. Aga nii nagu külalõke, jäi mul nägemata ka Eesti spordiajaloo sünd. Cagliari 1 : 0 võidumängus ei usaldatud Tunjovi platsile. 

Edasi lugemiseks: