Foto: TENA
Sisuturundus
1. juuli 2020, 10:00

Kuidas valida nahahooldustooteid?

Oma lastele valime nahahooldustooteid väga hoolikalt. Loeme koostisosade kohta ja jälgime, et tegemist oleks nahasõbralike toodetega. Aga miks me unustame endale tooteid valides vahel sama hoolsad olla?!

Nahk moodustab meie keha kõige suurema organi – naha pindala täiskasvanud inimesel on ligikaudu 1,5-2 ruutmeetrit. Kõige õhukesem on meie nahk silmalaugudel ja kõige paksem jalataldadel. Kasvades ja vananedes muutub loomulikult ka meie nahk. Vanuse kasvades muutub nahk kuivemaks, õhemaks ja vähem elastseks. Kokkuvõttes muudab see kõik naha õrnemaks ja ärritustele vastuvõtlikumaks. Oluline on igapäevaselt oma naha eest hoolitseda ja seda puhtana hoida. Iga päev.

Milliseid tooteid me selleks kasutame?

Tundliku naha pesemiseks on soovitatav seebi asemel kasutada tooteid, mis sisaldavad nahka kaitsvaid õlisid ja naha kuivamist takistavaid aineid. Naha normaalset mikrofloorat ja sarvkihi kaitsefunktsiooni aitavad säilitada pesuvahendid, mille happelisus on pH 5,5. Hoiduma peaks nn bakterite vastastest seepidest, sest selle kasutamise tulemusena häirub naha normaalne happeline reaktsioon kuni kolmeks tunniks. Naha veekadu suureneb ning nahka ärritavad kahjulikud ained ja haigustekitajad võivad kergesti läbi naha tungida. Õrnaks pesuks sobib näiteks dušigeel-šampoon TENA Shampoo & Shower, mis aitab hoida naha loomulikku pH-taset.

Ära unusta juukseid!

Samad tähelepanekud kehtivad ka juuksehoolduse puhul. Mida rohkem sisaldab juuste pesemise vahend kuivatavaid aineid, seda rohkem me teeme juustele liiga. Õrnatoimelist šampooni TENA Shampoo & Shower on võimalik siit veebipoest mugavalt tellida.

Liigud suvel palju ringi? Või hooldad hoopis lähedast? Peapesumüts aitab erinevates olukordades. Veevaba peapesumütsi abil saab juuksed puhtaks ka siis, kui tavapärane vanniskäik või dušitamine ei ole võimalik. Peapesumüts TENA ProSkin Shampoo Cap on värskelõhnalise šampooni ja palsamiga eelniisutatud müts, mida on mugav kasutada. Juukseid ei ole vaja eelnevalt veega niisutada ega pärast loputada. Tänu pesuvahendis sisalduvale palsamile on juuksed pärast pesu hooldatud ja kergesti kammitavad.  

Skin Health Alliance

Skin Health Alliance on rahvusvaheline nahatervise organisatsioon, mille eesmärk on edendada naha tervist. Koostöös dermatoloogide, teadlaste ja valdkonna ekspertidega akrediteerivad nad kõrgetele standarditele vastavad tooted, mis on läbinud range teadusliku kontrolli. TENA ProSkin toodetel on   Skin Health Alliance’i poolne akrediteering, selleks peavad tooted vastatama ohutuse, tõhususe, eetika ja jätkusuutlikkuse nõuetele. Täpsemalt saab organisatsiooni Skin Health Alliance kohta lugeda kodulehelt skinhealthalliance.org/.