Aleksandr Volkov (mustas) lõi Tartus Nõmme Kalju võiduvärava.Foto: Tiit Tamme
Jalgpall
26. juuni 2020, 21:27

Kristali julge vahetus osutus võidukaks lükkeks

Eesti jalgpallimeistrivõistluste esimese ringi viimane voor algas Tartus, kus Nõmme Kalju alistas 2 : 0 kohaliku Tammeka.

Võiduvärava lõi Aleksandr Volkov 58. minutil, kui udjas Tartu keskkaitsja Daniel Maanase käest värava ette põrganud palli Tammeka puuri. Volkov skooris ka 56. minutil, kuid siis fikseeris äärekohtunik suluseisu. Lõppskoori vormistas 85. minutil nurgalöögi järel peaga Aleksandr Kulinitš.

Kalju peatreener Marko Kristal võib lisaks Volkovile ja Kulinitšile kiita ka ennast, sest mõlemad mehed tulid platsile pingilt. Kulinitš pidi sekkuma juba 7. minutil, sest Sander Puri sai esimestel minutitel palliga näkku, mistõttu kukkus murule ja venitas maandudes nii pahasti vasakut jalga, et ei saanudki mängu jätkata.

Volkov sai oma võimaluse 25. minutil, sest Kristal ei jäänud Kaarel Usta tegutsemisega rahule ning julges kiiresti reageerida. Volkovi platsile tuleku järel muutusid Kalju rünnakud silmanähtavalt teravamaks ning heal päeval võinuks mees skoorida rohkemgi.

Tammeka parimaks väravavõimaluseks võib pidada seda, kui Sten Reinkort pääses 15. minutil Marko Meeritsaga silmitsi, kuid suunas palli pisut vasakust nurgast mööda. 77. minutil oli Kalju värava all nurgalöögi järel tohutu segadus, aga ükski Tammeka mees ei saanud seal korralikult löögile. Lisaks sooritasid tartlased paar poolohtlikku kauglööki.

Puri vigastus polnud kohtumise ainus. Avapoolaja lõpus tõmbas Kalju keskkaitsja Pedro Victor kubemepiirkonnas mingi lihase ära, mistõttu pidi Kristal tegema vaheajal ära viimase vahetuse ja saatma Victori asemel platsile Mikk Reintami. Samal ajal lõppes ka Tammeka keskkaitsja Kevin Andersoni mäng, tema sai avapoolaja lõpus nurgalöögiolukorras oma väravavahilt kogemata obaduse selga.

Kalju tõusis 18 punktiga (ajutiselt) teiseks, Tammeka on 11 punktiga kuues. Ülejäänud 9. vooru mängud toimuvad homme.

Standings provided by SofaScore LiveScore